Ceylan, ziyaretlerini sürdürüyor

Karacabey Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyesi aday adayları ile birlikte pazaryeri esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyip not alan DSP’liler, daha sonra Sultaniye ve Karakoca köylüleriyle bir araya geldi.
Pazaryerindeki esnafların tek tek hatırını soran Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, sitemle karşılaştı. Esnafların ortak sorununun yüksek kiralar olduğunu belirten Ceylan, pazarcıların zor durumda olduğunu kaydetti. Ekonominin çöktüğünü ve esnafın yüksek kiralar altında ezildiğini söyleyen Ceylan, pazaryerinin temizlendiğini ancak yıkanmadığı için ağır kokular yaydığı yönünde şikâyetler olduğunu da vurguladı. Işıklandırma sisteminin geç açılmasının eleştirilere neden olduğunu dile getiren Ceylan, esnafın kış aylarında üşümemesi için yapılan düzenlemeden memnun kaldığını da dile getirdi.
Pazaryeri ziyaretinin ardından DSP’liler, Karakoca ve Sultaniye Köyü’ne çıkarma yaptı. Köylülere seslenen Ceylan, Karacabey’de çiftçiyi savunacak kurumlarının olmadığını söyledi. Çiftçinin yetiştirdiği buğdayın üretimi ile ilgili bir sorunu olmadığını belirten Ceylan, satış noktasında ise büyük sıkıntılar ortaya çıktığını kaydetti. Buğday satış ofisinin pasif bırakıldığını ve alım fiyatlarının bu nedenle düşürüldüğüne vurgu yapan Ceylan, üreticinin kazanması gerekirken, aracının daha fazla kar ettiğini belirtti. Çiftçilerin bu yıl cumhuriyet tarihinde hiç yaşanmamış bir olayla karşı karşıya kaldığının altını çizen Ceylan, saman ithal eden bir ülke konumunda olmamızı sağlayan sorumlularının araştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.