Çevreci öğrenciler Yeniköy’ü temizledi

Emekli Öğretmen Salih Tunç tüm ilçeye örnek olacak etkinlik düzenleyerek Yeniköy'de temizlik yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşün baş kahramanları ise gönüllü öğrenciler oldu.  Tüm Yeniköy sahilleri ve piknik alanını temizledikten sonra gönüllüler ilçe halkı ve yazlıkçılara seslenerek, “Lütfen bizleri yormayın. Çevremizi koruyalım” mesajı gönderdi.

Karacabey Belediye Başkanlığı'nın tahsis ettiği otobüsle önceki gün Yeniköy'e geçen gönüllü öğrenciler burada Belediye Temizlik İşleri'ne ait iş önlüğü ve eldivenlerini giyerek Yeniköy kumsallarında temizliğe başladı. Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, Temizlik İşleri Müdürü Gökşen Yağcı ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Beyhan Akınsal ile birlikte temizlik işlerinde çalışan personelinde katıldığı etkinlikte minikler adeta çöp toplama yarışına girdi.

Gün boyu süren etkinlikte gönüllü öğrencilere birçok eğitimci de destek verdi. Yeniköy'de çevre kirliliği konusunda insanları daha duyarlı olmaya davet eden emekli öğretmen Salih Tunç, “Biz burada tamamen gönüllü bir etkinlik yapıyoruz. Bizimle gelen tüm öğrencilerimiz çeşitli okullardan. Ve ailelerin bizlere duydukları güvenle aramızdalar. Amacımız hem bu genç öğrencilerimizin enerjisini insanlık için kullanmak hemde duyarsız vatandaşların bu kirliliğe son vermesini sağlamak. Konuyla ilgili belediye başkanımızla görüştüğümde araç ve yiyecek tahsisi yaptılar. Umuyoruz ki her sene bu etkinliklerimiz daha çok duyarlı katılımcılarımız vasıtasıyla artar. Gelen öğrencilerimize ve onlara bu izni veren ailelerine sonsuz teşekkürler” dedi.

Minikler sahilin ardından piknik alanına geçerek burada da insanların doğaya bıraktıkları pislikleri temizledi. Etkinliğin sonrasında gönüllülere Karacabey Belediye Başkanlığı tarafından yemek ve dondurma ikramı yapıldı. Gönüllüler günün sonunda Ayı Barınağı'na da uğrayarak etkinliği sonlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.