Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden tam not!

Cahide Kırlağaç Anaokulu için 14 Eylül’de anahtar teslim töreni yapılacak:

Karacabeyli Yardımsever İşadamı Ulvi Kırlağaç’ın, Gazi Mahallesi Yeni Camii karşısında annesinin adına yaptırdığı “Cahide Kırlağaç Anaokulu”nu inceleyen Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri okula tam not verirken, Geçici Kabul Onayı’nın bir hafta içinde verilmesi için çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti.

Dün İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in de yer aldığı incelemede Cahide Kırlağaç Anaokula hayran kaldıkları gözlenen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Geçici Kabul Onayı’nın verilmesi için komisyon oluşturacaklarını ve bir hafta içinde işlemleri tamamlayacaklarının sözünü verdi.

Bundan sonraki süreçte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün elektrik ve doğalgazı üstüne alacağı ve anahtar teslim törenin ise 14 Eylül 2012 tarihinde Kaymakamlık’ta yapılacağı belirtildi. Okulun büyük açılışının ise Bursa Valisi Şahabettin Harput’un da katılımlarıyla Ekim ayı içinde gerçekleşeceği bildirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınması gereken Geçici Kabul Onayı konusunda önemli mesafe alınmasıyla okulun yeni eğitim öğretim sezonuna yetişeceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “Yeni okulumuz Karacabey’e hayırlı olsun. Çok büyük bir aksilik çıkmazsa 14 Eylül’de anahtarları teslim alacağız” dedi.

5 derslikle ve 125 öğrenciye hizmet verecek olan Cahide Kırlağaç Anaokulu, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösterecek. Anaokulu’nun bu özelliğiyle Karacabey’de olduğu gibi Bursa'da da bir ilk olacağı belirtildi.

Okulun çevre düzenlenmesi konusunda Belediye ekipleri de tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, okulun bahçesinin iç ve dış kısmının en ince ayrıntısına kadar düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Anaokul’un çok güzel bir görünüme kavuşacağını dile getiren Yardımsever İşadamı Ulvi Kırlağaç, “Karacabey için son derece önemli olan ve uzun yıllar eksikliği hissedilen okul öncesi eğitim konusunda büyük bir boşluk doldurulmuş olacak. Böyle bir hizmeti Karacabey'e kazandırmaktan dolayı çok mutluyum. İnanıyorum ki, burada eğitim gören öğrencilerimiz, Karacabey'e ve ülkemize yararlı bireyler olarak yetişecek. Okulun yapım aşamasından bu güne kadar bize destek olan Kaymakamlığa, Belediye'ye, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.