Çelik: Ovada zarar çok büyük!

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Karacabey’deki 50 bin dekar arazideki domates, biber ve mısır ekili alanların büyük zarar gördüğünü söyledi.
Aşırı yağış ve dolu zararının merkezinde kalan Yenisarıbey’de incelemelerde bulunan Ömer Çelik, daha sonra çiftçilerle bir araya gelerek üreticilerin sorunlarını dinledi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çağdaş Çeki’nin eşlik ettiği Çelik, daha sonra Ziraat Odası Başkanlığı’na geçerek tarımsal ürünlerde oluşan zararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İnceleme ile ilgili bilgi veren Ömer Çelik, durumu yerinde gözlemleyerek, zararın boyutu, üreticilerin sorun ve talepleri hakkında bilgiler aldığını kaydetti.
Hasar tespit çalışmalarına başladıklarını anlatan Ömer Çelik, yaklaşık 50 bin dekar arazideki domates, biber ve mısır ekili alanların zarar gördüğünü aktardı. Zararın kesin boyutunun ise hasar tespit çalışmaları sonrasında ortaya çıkacağını aktaran Ömer Çelik, hasar gören çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik mevzuatlar çerçevesinde çalışma yapılacağını sözlerine ekledi.

zarar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.