Çelik, “Gölecik Barajı” sözü verecek!

Çelik, “Gölecik Barajı” sözü verecek!
*Bu gün Mustafakemalpaşa’ya İzmir yolundan girişte Köprülü Kavşak’ın temelini attıktan sonra Karacabey’e gelecek olan AKP Bursa milletvekili ve milletvekili 1. sıra adayı Faruk Çelik saat 14:00’de Bandırma yolu üzerindeki Ticaret Borsası’na ait arsada mısır kurutma tesislerine ilk kazmayı vuracak. Çelik’in burada Gölecik Barajı’yla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
Karacabey Ticaret Borsası ile Ziraat Odası’nın işletmeciliğini birlikte yürütecekleri Mısır Kurutma Tesisleri’nin temeli bu gün törenle atılacak.
Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca’nın girişimleri üzerine İl Özel İdaresi tarafından yapımına ödenek ayrılan Mısır Kurutma Tesisleri’nin Temelini bu gün 14:00 de AKP Bursa milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Faruk Çelik atacak.
Mustafakemalpaşa’daki Köprülü Kavşak’ın temelini attıktan sonra Karacabey e gelecek olan Çelik’in burada Gölecik Barajı’yla ilgili müjde vermesi bekleniyor.
Karacabey Ticaret Borsasına ait 2 bin 700 metrekare alanda yapımına başlanacak olan Mısır Kurutma Tesisi’nin Ekim’de hizmete girmesi bekleniyor. Tarım İl Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonunda, Bursa İl Özel İdaresi tarafından KDV hariç 538 bin YTL’ ye yüklenici firmaya ihale edilen tesis saatte 30 ton mısır kurutma kapasitesine sahip olacak. Ayrıca tesisin yanına 3 adet 150 ton, 1 adet 1000 ton kapasiteli kuru mısır silosu inşa edilecek.
Teknolojinin en son olanakları kullanılarak yapılacak tesisin Türkiye’de ilk olduğu belirtildi.
Dane Mısır Kurutma Tesisi’nin çiftçiye masraf karşılığı hizmet vermek amacıyla yapıldığı ve 15 yıl sonra bedelsiz Ticaret Borsasına hibe edileceği dile getirildi.
AKP İlçe Başkanı Halit Türkkan temel atma törenine tüm Karacabey’lileri davet etti.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.