Çelik, CHP’yi deldi geçti

Çelik, CHP’yi deldi geçti
*AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, krizin faturasını ABD’ye kesti. Çelik’in eleştirilerinin hedefi ise başta CHP olmak üzere muhalefet oldu.
*AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’da konuşmasında Başkan Koç’tan övgü ile bahsetmesi, acaba AKP’nin adayı kesinleşti mi sorusunu akla getirdi. Çelik’in ziyaretinde Başkan Ergün Koç’un adaylığı açıklanacak söylentileri ise balon çıktı.
AK Parti Karacabey teşkilatının Kurban Bayramı bayramlaşma törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gündeme dair önemli mesajlar verirken CHP’nin çarşaf açılımını eleştirdi.
Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen ziyarette, çok sayıda polis bayramın 3. günü olmasına karşın görev yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Belediye Başkanı Ergün Koç, Kaymakam Dursun Balaban ve İlçe Başkanı Halit Türkkan tarafından karşılanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen AK Parti ilçe teşkilatının bayramlaşma törenine katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, İl Başkanı Sedat Yalçın, Belediye Başkanı Ergün Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, AK Partili İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilin katıldığı bayramlaşma töreni AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’ın açılış konuşmasıyla start aldı. Türkkan’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç, bayramlaşma mesajında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
İl Başkanı Sedat Yalçın’da yaptığı kısa ve öz konuşmasına tüm partililerin bayramını kutlayarak başladı. Yalçın, 2009 Mart’ında yapılacak yerel seçimlere yeni kadrolarla hazır bir şekilde gireceklerini belirtti. Yalçın, vatandaş odaklı, şeffaf ve dürüst isimlerden oluşan adaylarla seçmenin karşısına çıkacaklarını vurgulayarak, AK Parti’ye katılmasından dolayı Belediye Başkanı Ergün Koç’a teşekkürlerini iletti. Yalçın, Koç’un 5 yıldır güzel hizmetler yaptığını ifade ederek, bu hizmetlerin katlanarak devam edeceği inancından emin olduğunu söyledi.
Son günlerde muhalefet tarafından ortaya atılan seçmen listelerinin şişirildiği yönündeki eleştirilere de cevap veren Yalçın, olayın Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne geçişle birlikte listelere kayıt olmayan vatandaşların, kayıt altına alınmasından kaynaklandığını kaydetti.
Koyuncu’dan istimlakları zorlaştırmayın çağrısı
Daha sonra konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, partililerin bayramını kutladıktan sonra iktidarları döneminde Karacabey’de gerçekleşen yatırımların kısaca özetledi.
Koyuncu, Cumhuriyet tarihi boyunca Karacabey’de gerçekleşeceği söylenen ve hiçbir zaman hayata geçirilemeyen projelerin, AK Parti iktidarıyla yaşam bulduğunu belirterek, bir çok sorunu çözüme kavuşturduklarını vurguladı.
Okçugöl-Hotanlı yolunda ihalenin yapıldığını müjdeleyen Koyuncu, başlayacak yol çalışmaları sırasında bazı arazilerin istimlak edileceğini ifade ederek, köy muhtarları ve vatandaşların istimlakları zorlaştırmamasını istedi.
Karacabey’de yapılan ve yapılmakta olan çok önemli yatırımların olduğunu sözlerine ekleyen Koyuncu, Başkan Koç’un AK Parti’ye katılmasıyla hizmetlerin daha da artacağının mesajını verdi.
Krizin sorumlusu ABD
Çalışama ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşanan küresel kiriz ile Türkiye’nin konumunu değerlendiği konuşmasının son bölümünde muhalefete yüklenerek, CHP’nin çarşaf açılımını hezimetin belgesi olarak değerlendirdi.
Çelik, yaşanan küresel mali krizin tek sorumlusu olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin işaret ederek, “Yaşanan bu krizden en az etkilenen ülke Türkiye’dir. Sebebi ise 2001 krizinden sonra gerçekleşen reformlarla finans sektörü düzenlenmiş ve sağlam bir yapıya oturtularak bankalara çeki düzen verilmiştir. Bankalar sağlan, Ankara sağlam şimdi mücadelemiz vatandaşın ateşini söndürmek istikametindedir.
Sorun büyük, problem büyük hepimiz 2009’un Haziran ve Temmuz ayına kadar çok dikkatli olacağız. Yorgan ne kadarsa, ayağımızı o kadar uzatacağız. Bu harcamamak değil. Kazanmamak değil. Sadece hayalci olamamaktır.
Bu krizin suçlusu kim? Suçlu sanayici, hükümet ve vatandaş değil. Suçlu; dünyaya patronluk yaptığını söyleyen ABD’nin, patronluğunun ne melun şey olduğunun ortaya çıkmasından ibarettir” diye konuşarak, Türkiye’nin bölgesinde nasıl giderek güçlendiğini partililere aktardı.
Çok zorlu bir coğrafyada yaşadığımızın altını çizen Çelik, güçlü bir Türkiye yaratmak için çalıştıklarını belirtti. Çelik, “Türkiye sorunları izlemiyor, çözüyor. Dünya artık Türkiye’den sorunları çözen devlet diye bahsediyor” şeklinde konuşarak, iktidarları döneminde Türkiye’nin itibarının yükseldiğine vurgu yaptı.
Muhalefete sert çıktı!
Sorun biriktirme değil, sorun çözme iktidarı olduklarına değinen Çelik, Bursa’da bir çok yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çelik, “Sorunlar biriktiği anda biz iktidarda olmayacağız. Baktık ki sorunlar birikiyor, o heyecanı yitirmişiz biz bu koltukları işgal etmeyiz.
Türkiye her geçen gün değişiyor ve büyüyor. Ne yazık ki muhalefet bunun farkında bile değil. Onlar Kapı Kule’nin ötesini göremezler bile. Ama ne yazık ki yalnızca karalayan gitsin siyaseti yapılıyor.
Bu gün muhalefet partisi seçmen sayısı 6 milyon artmış diyor. Artmışsa artmış! Seçmen sayısı senin içinde, benim içinde artmış. AK Parti mi arttırmış? İlk olarak gerçek rakam ortaya çıktı belki. Yanlışlar varsa git seçim kuruluna itiraz et. AK Parti’yle ne ilgisi var bunun. AK Parti uzaydan 6 milyon insan mı getirdi? Böyle saçmalık olmaz. Bunların siyaset anlayışı bu.
Dünyada ne oluyor, bitiyor. Bu iktidar nelerle uğraşıyor. Bunlar neyi çözmeye çalışıyorlar, bir kerede öneriyle gel. Sen kara, ben kara. Çamur siyaseti. Bunlar çok ucuz işler, bunlarla bir yere varılmaz.
Çelik, Baykal’a yüklendi: “Senin yerinde olsam bırakır giderim!”
Çelik, CHP’nin çarşaf açılımına atıfta bulunarak, AK Parti’nin açık kadın, kapalı kadın bibi bir fobisi olmadığını belirtti. Ülkedeki 70 milyon vatandaşa eşit yaklaşarak, insan odaklı bir siyaset yaptıklarının altını çizen Çelik, “Biz vatandaşımızı, ceketinin, saçının, gözünün rengine ve kıyafetine göre değerlendirmiyoruz. Onları niye partiye alıyorsun diye tartışıyorlar. Onlar dedikleriniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı değil mi? Bu nasıl bir siyasettir. Nasıl bir ilkel düşüncedir. AK Parti kadına değer verince, oy peşine mi düştünüz?
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana var olan bir parti insanı insan olarak ele alırsa, bu ülkedeki anlamsız tartışmalar sonlanır. CHP’nin bu konudaki kaprislerinden Türkiye bıktı. Altı ay önce Laiklik diyordun. Sekiz ay önce Cumhuriyet elden gidiyordu. Bu gün yaptıklarınla, dün söylediklerin tam bir tezat.
İnanın ben onların durumunuza düşsem, bu gün siyaseti bırakırım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşünün. Neler söylendi, neler çizildi. Şimdi konuştuklarına bakın, sanki dün bunları söyleyenler onlar değil.
Buna karşın diyorum ki; Türkiye’nin normalleşmesine bir katkı sağlayacaksa, vatandaşına değer verme konusunda eşit olacaklarsa bunları yutmaya hazırım. Yeter ki 70 milyonu eşit değerlendirin. Bunu Türk siyaseti için büyük bir kazanç olarak değerlendiriyorum” dedi.
Çelik, konuşmasının sonunda 5 yıldır kendisini üzen en büyük olaylardan birinin, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Mudanya’nın iktidarın projeleri ile yerel yönetimin projelerinin birleşememesi olduğunu söyledi. Çelik bu üç ilçe ve diğer Belediyeleri bu seçimde alarak büyük işler gerçekleştirmek hedeflerinde olduklarını, bunun içinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını ifade ederek konuşmasını noktaladı.
Çelik ile beraberindekiler daha sonra Belediye’ye geçerek Koç’la bir süre sohbet etti. Oldukça samimi geçen sohbetin ardından Belediye önünde kameralara poz veren Çelik ve Başkan Koç’a partililerin ilgisi yoğun oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.