Çayları Demleyin Geliyoruz

Atatürk İlköğretim Okulu’ndan örnek proje:
Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu, yepyeni bir projeye daha imza attı. “Çayları Demleyin Geliyoruz” projesiyle, 2009/2010 eğitim ve öğretim yılında yönetici ve öğretmenlerin sınıflarında bulunan öğrenci velilerini 15 dakika süreyle ziyaret etmesi amaçlanıyor.
            Bu projeyle okul yönetimi ve öğretmenler ile öğrenci velilerinin birbirlerini tanıyarak iyi ilişkiler kurmalarının yanında okul ve ailenin birbirlerini anlaması hedefleniyor. Projenin tanımında ise; “Öğrencileri, Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları ve Temel İlkeleri ile Atatürk İnkılap ve İlkeleri doğrultusunda yetiştirmek üzere okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve ailelerle işbirliği yapmak, okulun amaçlarını gerçekleştirmesine, stratejik gelişime, fırsat eşitliğine olanak vererek öğretmenler kurulunca uygulanmasını desteklemek amacıyla velilerle işbirliğini amaçlamaktadır” şeklinde açıklanıyor.
            “Çayları Demleyin Geliyoruz” projesi kapsamında ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Okul Müdürü Erdal Akdağ, Müdür Yardımcısı Bülent Kaya, Sınıf Öğretmeni İsmi Gödekoğlu ile Sınıf annesi Nursel Akın’ın da katılımları ile 3/A sınıfı öğrencilerinden İlayda İşbaşaran’ın ailesi ziyaret edildi.
            Banu-Hakan İşbaşaran çiftinin konukseverliği karşısında Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, memnuniyetlerini dile getirdi. Turhan, “Başlatılan bu güzel kampanya ile ‘Türkiye Okuyor’ , ‘Ana Kız Okuldayız’ ve ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyaları kapsamında okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın da tespitine yönelik çalışmalar yapılacak. Velilerimizin evlerine yapılan ziyaretlerle yetinilmeyecek. Onları okullarımıza çekerek, devamlılığı sağlanacaktır” dedi.
            3/A sınıfı öğrencisi İlayda İşbaşaran’ı çalışmalarından dolayı kutlayan Turhan, yanında getirdiği hediye paketini takdim etti. Sınıf annesi Nursel Akın da, çiçek sunarak küçük İlayda’yı başarılarından dolayı kutladı.
            Hep birlikte çaylar içildi, eğitim üzerine sohbetler yapıldı. Anne Banu İşbaşaran,  “Okulumuzun ve Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Turhan’ın bu güzel sürprizini unutmayacağız, bizim ve özellikle de kızımız İlayda için unutulmaz bir gün oldu” diyerek bu projede katkısı olan herkese teşekkür etti.
            Aynı gün akşam saatinde yine proje kapsamında Atatürk İlköğretim Okulunun da velisi Kaymakam Dursun Balaban ziyaret edildi. 3/A sınıfı öğrencisi Berkay Balaban, annesi Gülcan ve babası Dursun Balaban misafirlerini karşıladı. Sıcak bir karşılamadan sonra burada da çaylar içildi, eğitim ve öğretimde anne-babanın yeri ve katkısı konusunda güzel bir söyleşi yapıldı.
            Kaymakamı Dursun Balaban, “Başlatılan bu projenin okulu aileye yaklaştırma ve kaynaştırma sağlayacağını, böylelikle öğrencilerimizin yaşadıkları çevre itibariyle öğretmenleri tarafından daha iyi tanınmasına olanak sağlayacağını düşünüyorum. Bu çalışma, öğrencinin başarısında çok önemli olacak” diye konuştu.
            Okul yönetiminden öğrenci çantalarına bir çözüm bulmalarını isteyen Balaban, “Zira öğrenci çantaları çok ağır, bilhassa küçük öğrenciler bunları taşımada zorluk yaşıyorlar. Bu konuda getirecek çözüm, tüm aileleri mutlu edecek” diyerek konuya dikkat çekti.
            Okul Aile Birliği Başkanı Nuran Avil “Bu projeyle amacımız, ilk adımın her zaman olduğu gibi okul tarafından atılmasını sağlamaktı. Böylelikle öğrenci velilerimizi okulumuza çekebilmek ve okulumuz kapılarının velilerimize açık olduğunu göstermek istedik. İnanıyoruz ki bu proje ile öğrencilerimizin başarı seviyeleri yükselecek, okula olan ilgi ve sevgileri artacaktır” şeklinde konuyu özetledi.
          Okul Müdürü Erdal Akdağ ise, “Bu kampanyada yardım ve desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz Kaymakamımız Dursun Balaban’a teşekkür ediyoruz” diyerek öğrencileri Berkay Balaban’ın başarılı bir öğrenci olduğunu vurguladı. Akdağ son olarak, proje ile pek çok aileyi ziyaret ederek çaylarını içeceklerini, onlarla tanışıp iyi ilişkiler kurmaya çalışacaklarını belirterek, olanaklar ölçüsünde her aileye ulaşmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.