Çanakkale Şehitleri projesi devam ediyor.

Çanakkale Şehitleri gün yüzüne çıkartılacak
*Çanakkale Şehitleri projesi devam ediyor.
Uludağ Üniversitesi’nin Yenişehir Orhaniye Köyü’nde başlattığı ‘Çanakkale Şehitlerinin Varlığını Ya-şatma Projesi’ çalışmaları devam ediyor.
Çanakkale Savaşı Gazisi Müstecip Onbaşı’nın mezarının bulunduğu Yenişehir’in Orhaniye Köyü’nde başlatılan proje ile Bursa’lı 6140 şehit gün yüzüne çıkartılacak. Çalışmalar kapsamında Proje Sorumlusu Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve Doç. Dr. Saime Yüceer ile Araştırma Görevlisi Gürsu Gürsakal, Yenişehir’de 35 şehit yakını ile bir araya geldi.
Şehit yakınları ile bire bir görüşmeler yapan ve şehit yakınlarının anlattıkları anıları dijital ortama kaydeden Oğuzoğlu ve ekibi, bu çalışmalardan son derece yararlandıklarını belirtti. Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu kısa sürede proje ile ilgili bir web sitesi oluşturacaklarını söyledi. Oğuzoğlu, “Şehit yakınlarının anlattıklarını yakında oluşturacağımız web sitesinde yayınlamayı düşünüyoruz. Ardından kitap yayınlayacağız. Proje genişledikçe yeni şehit yakınları çıkıyor. İsimleri gün yüzüne çıkmamış bir çok şehidimiz var. Bu şehitlerimizin isimlerini belirlemek için Genelkurmay’dan yardım alacağız. Proje üzerinde ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.