Çanakkale ruhunu yaşattılar

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü, tüm ülkede olduğu gibi Karacabey’de de törenlerle kutlandı. Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı anlamlı günde, Şehit Serkan Şahin Ortaokulu öğrencilerinin Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği program, izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.
“18 Mart Şehitleri Anma Günü” programı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi.
Anma programlarına Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Türe, siyasi parti yöneticileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü yöneticileri, şehit aileleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programın açılış konuşmasını Şehit Serkan Şahin Ortaokulu Müdürü Aydın Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldırım, başında ‘Şehit’ ismi taşıyan bir okulda görev yapmaktan ve böyle anlamlı bir programı düzenlemekten büyük onur duyduğunu dile getirdi.
Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Erdal Özköroğlu ise, ’18 Mart’ın şahlanış günü olduğunu belirtti. Türk vatanının asla parçalanamayacağına vurgu yapan Özköroğlu, “Bugün, şehitlerimizin günüdür. Şehitlerimiz, rahat uyuyun! Bizler dün olduğu gibi bugün de Atatürk’ün izinde bu vatan için vazife başındayız. Söz veriyoruz ki, ulusal ve manevi gücümüz sonsuza değin filizlenecek” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şehit Serkan Şahin Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan orotoryo duygu dolu dakikalar yaşattı. Çanakkale ruhunu izleyicilere yansıtan öğrencilerin performansı büyük alkış aldı.
Ardından Hayri Atlı isimli öğrencinin, slaty gösterimi şeklinde seslendirdiği ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiiri büyük beğeni toplarken, Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı tiyatro da izleyenlerden tam not aldı. “18 Mart Şehitleri Anma Günü” programı, ödül töreniyle sona erdi.

çanakkalee

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.