“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kutlanıyor!

 
Karacabey Müftülüğü, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” ile ilgili ilçe halkını bilgilendirdi.
İlçe Müftü Vekili İkram Pehlevan, ülke genelinde ve yurt dışında “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, “1986 yılından beri var olan Camiler Haftası,  2003 yılından itibaren “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. Öncelikle bu önemli haftanın ülkemiz, milletimiz ve meslektaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.
Ülkemizin aydınlık yarınlarında din görevlilerimize büyük görevler düşmektedir. İslam dininin samimiyet dini olduğunu içtenlikle benimseyen ve buna uygun davranışlar içinde bulunan,  misyonuna sahip çıkarak gelişmeler ışığında vizyonunu oluşturan din görevlilerimize çalışmalarında başarı diliyorum. Dinimizde cami ve cemaatin önemi, kültür hayatımıza katkıları, tarihi gelişimi ve sosyal fonksiyonları çok önemlidir. Bu şekilde dini bütünlük ve milli birlik beraberliğimize katkıda bulunmak, toplumda kardeşlik duygularının yaygınlaşmasını sağlamak en büyük dilek ve temennimizdir.
Diyanet İşleri Başkanlığımız “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde her yıl kutlamalarda farklı bir konunun işlenmesine önem vermektedir. Bu yıl da “Cami-Çocuk Buluşması” ve “Din Hizmetlerinde Gönüllülük” temaları tercih edilmiştir.
Din hizmetlerinin sunumunda gönüllü olmak esastır. Gönüllülüğün bulunmadığı bir din hizmeti sunumunda başarılı olmak mümkün görünmemektedir. Din hizmeti kavramı, resmiyetin ötesinde, gönüllü olmayı da gerektirmektedir. Bu nedenle ‘Din Hizmetlerinde Gönüllülük’ ana başlığını tercih edilmiştir.
Peygamberimiz döneminde toplumun bütün fertleri camilerden yararlanmıştır. Ancak zamanla bir takım yanlış değerlendirmeler sonucu kadın ve çocuklarımız camilerden uzaklaştırılmıştır. Bu uygulamanın yanlıştır. Camiler, toplumun tüm fertlerinin manevi havayı soluması gereken kutsal mekânlardır.
Camiler, toplumun inşasında önemli görevler üstlenmektedir. Camilerin mihrabıyla mabet, kürsü ve minberleriyle de mektep olduğu unutulmamalıdır. Yaşlı genç, kadın erkek, engelli engelsiz bütün herkesin camilerden ilim, irfan, adap ve ahlak öğrenebilir. Modern zamanlarda gün geçtikçe zayıflayan manevi değerlerin fert, aile ve toplumda hayat bulmasında Kâbe’nin şubeleri olan camilerin katkısı inkâr edilemeyecektir.
İlçemizde de ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’  çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Bu önemli hafta nedeniyle din hizmetlerine emeği geçmiş ve ahirete irtihal etmiş,  o yüzü ak, gönlü pak insanları hayırla anıyoruz. Rabbimizden mağfiretler diliyoruz. Yeni göreve başlayan, görevde olan bütün din görevlilerine hizmetlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.