Çakmak ve Koyuncu umut dağıttı!

AK Patinin çiçeği burnundaki milletvekilleri, seçildikten sonra, ilk kez geldikleri
Karacabey’de sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
Çakmak ve Koyuncu umut dağıttı!
*Karacabey’e teşekkür gezisine gelen Bursa Milletvekilleri Ali Koyuncu ve Hayretin Çakmak dün Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile buluştu. Koyuncu ve Çakmak, Karacabey’e yapılacak yatırımların daha da artacağının sözünü verdi.
 Karacabey’e teşekkür gezisine gelen çiçeği burnundaki AK Parti Bursa Milletvekilleri Ali, Koyuncu ile Hayrettin Çakmak sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Borsa Konferans Salonu’nda bir araya geldi.
AKP İlçe Başkanı Halit Türkkan açılış konuşmasıyla başlayan toplantının ilk konuşmacısı Hayrettin Çakmak istikrarın kolay yakalanmadığını ve tek başına iktidar dönemlerinde yatırımların artığını söyledi. “Koalisyon hükümetinin Türkiye’yi nasıl bir dönemeçte bıraktığını hepimiz biliyoruz önceki beş yıllık dönemin üç senesini Türkiye’yi dar boğazdan çıkarmak için uğraştık. Yatırımlara yeni başladık. Türkiye’yi güvenli bir atılım içine sokarak kalkınmaya hız verdik” diyen Çakmak, önümüzdeki beş yıllık süreçte yatırımların daha da artacağını belirtti.
Çakmak konuşmasının son bölümünde, bölgedeki kalkınmanın ve sorunların nasıl çözümlenmesi gerektiğini dile getirdi. Çakmak, “Karacabey’de bir şeyler yapılacaksa Sivil Toplum Örgütleri ve Sanayici bunu gündeme getirecek. Sizlerin seçtiği milletvekilleri olarak bizde sorunları meclise taşıyarak gündeme getireceğiz ve çözüm üreteceğiz” dedi.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, “Tarıma dayalı kentimize çimento fabrikası yapılmak isteniyor. İnegöl ve Orhangazi örnekleri karşımızda. Ünlü ovamızın betonlaşmasına izin veremeyiz. Karacabey’de çimento fabrikası istemiyoruz” diye konuştu ve milletvekillerinin konunun takipçisi olmasını istedi.
Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, “Çimento fabrikasının kurulmasına izin vermeyeceğiz. Karacabeyli istemiyorsa, kimsenin buraya fabrika kurmaya gücü yetmez. Gerekli araştırmaları yapıyoruz. Sonuna kadar da takipçisi olacağız” diye konuştu.
Fabrikanın kurulmasıyla ilgili gelişmelerin yoğunlaşması üzerine sıkıntıya giren Şahinköy Muhtarı Mustafa Çiçek, Hayrettin Çakmak’a olumsuz çıkan ÇED raporlarını ve diğer belgeleri sundu. Çiçek, köye fabrika istemediklerini belirterek, milletvekillerinden destek istedi.
Daha sonra söz alan Ali Koyuncu, Karacabey ve Mustafakemalpaşa bölgelerinin sorunlarıyla kendisinin ilgileneceğini belirtti. Ali Koyuncu, “ Bize verilen oylar emanet oylardır. Emanete saygısızlık etmemek için kalıcı hizmetler verilebilmek için çalışacağım. Sizlerin içinden geliyorum ve bölgenin sorunlarını iyi biliyorum. Sivil toplum örgütünün başkanı olabilmek kolay değil. Sizlerde sorumluluk altındasınız ve temsil ettiğiniz kesimin yükünü omuzlarınızda taşıyorsunuz” dedi. Koyuncu, Karacabey’in sorunlarının çözümü için sivil toplum kuruluşlarının bütünleşerek ortak hareket etmelerinin gerekliliğine dikkat çekti.
Koyuncu, “Ben yaptım değil, biz yaptık anlayışıyla çalışmak istiyorum. Karacabey’de sorun varsa benden iyi bilen yoktur. Sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek komisyon oluşturmalıdır. Oluşturulan komisyonda sorunlar öncellik sırasına göre dosyalanmalıdır. Bizlerde buna göre çalışmalara başlamalıyız. Bu toplantıları ayda bir veya iki ayda bir yapacağız. Eğer sorunları çözemezsek bizden hesap sorun. Bu toplantıların ardı gelmezse ben de sizden hesap sorarım” dedi.
Karacabey çiftçisinin pahalı mazot nedeniyle sulama maliyetlerinin yüksek olduğunu dile getiren Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, “Elektrikli sulama sistemine geçmemiz gerekiyor. Sizlerden bu konuda yardımcı olmanızı istiyoruz” diyerek elektrikli sulama projesinin yaşamsal önem taşıdığını altını çizdi.

Ali Koyuncu bu konuda bir yasa olduğunu ve elektrikli sulama yapmak isteyen çiftçilerin en az beş kişiden oluşan gruplar halinde elektrik işletmesine başvurabileceğini söyledi. Koyuncu konunun muhatabı olan TEDAŞ sorumlusundan bu konudaki çalışmaları anlatmasını istedi. TEDAŞ sorumlusu bu konuda bilgisi olmadığını ve kendilerine böyle bir tebligatın gelmediğini söylemesi üzerine Koyuncu, sert çıkarak kamu görevlisinden dersini çalışıp bir dahaki toplantıya öyle katılmasını istedi. Koyuncu, görevini yapmayan kamu görevlilerinden hesap sorulacağı mesajını verdi.
Toplantının ilerleyen bölümlerinde söz olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, “ Türkiye’nin en iyi domatesi buradaysa, en iyi salçada burada olmalı. Marketten alınan ürünün üzerinde Karacabey etiketi oluşturmalıyız. Tamek, Tat, Ülker ve Nestle gibi uluslar arası markalar burada. Bu noktada 59 bin nüfuslu ilçe konaklama ve ulaşım alanında hareketleniyor. Karacabey markasını mutlaka ortaya çıkarmalıyız” dedi.
Toplantı sonunda gelecek görüşmeler için bir komisyon oluşturulması ve burada öncelikli konuların ele alınarak meclise taşınması gerektiği üzerinde duruldu. Komisyona; Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Sulama Birliği, Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği’nden birer temsilci ile Belediye Meclis üyesi Osman Çatak ve İl Genel Meclisi Üyesi Adem Surguç’un da katılması istendi. Özer Matlı’dan komisyona başkanlık yapması istenirken, Kaymakam Dursun Balaban’ında fahri başkan olması yönünde görüş belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.