Cahide Kırlağaç Anaokulu, Şubat’ta açılıyor!

Cahide Özen Anaokulu’nun ismi değişti:
Karacabey Fevzipaşa Köyü’nden Yardımsever İşadamı Ulvi Kırlağaç’ın, Gazi Mahallesi Yeni Camii karşısında annesinin adına yaptırdığı ve Şubat ayında hizmete girmesi beklenen ‘Cahide Özen Anaokulu’nun ismi, ‘Ca-hide Kırlağaç’ olarak değiştirildi.
             Telaffuz zorluğu nedeniyle annesinin kızlık soyadı olan “Özen” isminin kullanıldığını belirten Ulvi Kırlağaç, daha sonra bu düşünceden vazgeçtiklerini kaydetti.
            2008 yılı Temmuz’unda ilk kazması vurulan Anaokulun, 2009–2010 yılı eğitim öğretim dönemi olan Eylül ayında açmayı planladıklarını ancak, projedeki değişiklikler nedeniyle zaman kaybettiklerini anlatan Ulvi Kırlağaç, okulun Şubat’ta hizmete gireceği müjdesini verdi.
            Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, olarak faaliyet gösterecek olan ‘Cahide Kırlağaç Anaokulu’ bu özelliğiyle Bursa’da da bir ilk olacak.
            Şu anda dış onarımı tamamlanan okulun, iç kısım çalışmalarına geçildi. İç sıva ve elektrik tesisatının döşeneceği Anaokulu’na ayrıca, proje kapsamında bir de oda kazandırıldı.
            Doğalgaz bölümünün ayrı bir yere kare arazi üzerine yapılan okulun inşaatını May Mimarlık yürütüyor. Yardımsever iş adamı Ulvi Kırlağaç, Anaokulun 1,5 milyona mal olacağını vurgularken, bunun için hiçbir masraftan kaçınmadığına dikkat çekti.
            Kırlağaç, “Karacabey için son derece önemli olan ve uzun yıllar eksikliği hissedilen okul öncesi eğitim konusunda büyük bir boşluk doldurulmuş olacak. Okulun yapım aşamasından bu güne kadar, bize destek olan Kaymakamlığa, Belediye’ye, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve tüm ilçe halkına teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.