ÇAĞKARDER çıtayı yükseltti

Karacabey'in İstanbul'daki gururu olan Çağdaş Karacabeyliler Derneği, her geçen yıl faaliyetlerini hızlandırıyor.
Selçuk Göymen başkanlığında farklı bir ivme kazanan ÇAĞKARDER, özellikle ihtiyaçlı öğrencilere verilen burslarla takdir topluyor.
Geçtiğimiz hafta Genel Kurulu'nu gerçekleştiren ÇAĞKARDER'de; İsmail Eralp, Oya Ünç, Bertan Sır ve Alev Başer'den oluşan yönetim değişmezken, 2011'de ilk iş olarak eğitime destek amacıyla 9 öğrenciyle başlatılan burs çalışması bu yıl 20'ye çıkarıldı. Kaynak bulunması halinde beklemede olan 5 öğrenciye de burs verileceği bildirildi.
ÇAĞKARDER'in eğitime destek ve çağdaş Atatürkçü gençler yetiştirebilmek amacıyla kurulduğunu belirten Başkan Selçuk Göymen, bu doğrultuda burs verilen öğrenci sayısının arttığını kaydetti. Göymen, ÇAĞKARDER'in eğitime desteğini sürdüreceğini bildirdi.
Dernekçiliğin gönül işi olduğunu dile getiren Göymen, “Özellikle İstanbul'da eğitim gören Karacabeyli öğrencilerimizin bizlerle bir arada olmasını istiyoruz. Geçen yıl başlattığımız uygulama ile öğretime devam eden öğrencilerimizden üyelik aidatı almıyoruz. Üye yapacağımız öğrencilerle iletişimi dernek üzerinden sağlayacağız. Bu konuda onlara daha verimli olmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Genel kurul toplantısının geçen hafta gerçekleştirildiği ve eski yönetimle yola devam edildiği bilgisini veren Başkan Selçuk Göymen, “Çıtamız her geçen yıl yükseliyor. Özellikle ihtiyaçlı öğrencilerimize sağlanan burs sayısını bu yıl oldukça arttırdık. Öncelikli hedefimiz eğitime destektir ve bunun için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” dedi.
Başkan Göymen son olarak da, 2013 yılı için ÇAĞKARDER ile ilgili dergi çalışması içine girdiklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.