Cadde ve sokaklar işgal altında

Belediye Başkanı’nın Meclis Kararlarını uygulamaması eleştiriliyor!
Cadde ve sokaklar işgal altında
Karacabey’deki yaya kaldırımlarının hala işgal altında tutulması trafiği allak bullak ederken, vatandaşı da canından bezdirdi. Kamuya ait alanı işgal edenleri görmezden gelen Belediye ise bu konuda sert eleştirilerin hedef tahtası oldu.
Lokanta, büfe, cafe ve benzeri işyerlerinin kaldırımlara ve yollara yerleştirdikleri masalar, sandalyeler ve diğer araçlar yaya trafiğini yıllardır aksatıyor.
Halkın yasayla verilmiş hakları yıllardır gasp edilirken Belediye bu rezalete meclis kararını uygulamayıp, adeta çanak tutuyor. Kamunun kullanımına ait olan yolları ve kaldırımları işgal eden işyerleri de kendisinden başkasını düşünmüyor. Bu nedenle özellikle yaya kaldırımları bazı esnafların vitrin yeri olarak kullanılıyor.
Ticari merkez olması, şehir içi trafiğinde geçiş noktasında bulunması nedeniyle özellikle Atatürk Bulvarı, hizmet sektörü açısından müşteri potansiyeli en yüksek cadde olma özelliğini taşıyor. Atatürk Bulvarı’ndaki kafe, büfe, lokanta gibi işyeri sahipleri, dükkanlarının önünde bulunan kaldırımlara ve yollara tezgah, masa gibi malzemeler atarak bu potansiyelden kendince yararlanmaya çalışıyor. Haksız rekabeti de beraberinde getiren işyerlerinin bu uygulaması, çoğu yerde ihtiyacı karşılamayan yolların ve kaldırımların tamamen kapanmasına neden oluyor. Mallarını yollara kadar uzatan dükkânlar nedeniyle sürücüler de nasibini alıyor. Sürücülerle vatandaşlar arasında zaman zaman büyük güçlükler yaşanıyor.
Denetimi sağlamakla görevli olan Belediye, bu konuda kılını kıpırdatmıyor. Hiçbir yaptırım uygulamaması sonucu işgalciler cesaretlenerek artıyor. Belediye’nin yasaları işletmemesi ve yozlaşmaya ortam hazırlaması vatandaşı çileden çıkarıyor. Belediye’nin bu konuda “Tavşana kaç, tazıya tut” politikası izleyerek esnaflar arasında ayırım yapıldığı ve ayrıcalık yaratıldığı görüşünü güçlendiriyor.
Yaya kaldırımlarının işgalden kurtarılması gereken Meclis Kararı’nı uygulamayan Belediye Başkanı Ergün Koç’u bu konuda yıllardır eleştiren vatandaşlar, “Karacabey böyle mi çağdaş kent olacak? Belediye keyfi uygulamalardan vazgeçmelidir. Çoğunluğun sesine kulak vermelidir. Adaletsizliğe çanak tutmamalıdır. Belediye kimlerden çekiniyor? Neden korkuyor da, yasalara işlerlik kazandırmıyor?” diyerek tepkilerini bir kez daha dile getirdiler.
KAÇAK İNŞAATLAR ARTIYOR
Yaya kaldırımlarındaki işgali bir türlü kaldıramayan hatta duyarsızlık nedeniyle yozlaşmaya çanak tuttuğu ileri sürülen Belediye’nin sınıfta kaldığını söyleyen vatandaşlar kaçak inşaatların da her geçen gün arttığına dikkat çekti.
25-30 yıllık inşaatlara onarım ruhsatı alınarak 2-3 kat ilave yapıldığını belirten vatandaşlar, “Kaçağa nasıl olsa kimse bir şey yapmıyor” düşüncesiyle cesaretlenerek ana caddelere kadar uzanıyor.
Neredeyse caddenin ortasına inşaat yapabileceğini ileri süren vatandaşlar Mahmuriyet Mahallesi’nde Şirin Evler’e giden yoldaki yapılanmanın ilginç boyutlara ulaştığını dile getirdi.
Vatandaşlar, Belediye’den kaçak yapılaşmaya karşı zaman yitirilmeden önlem almasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.