Büyük sancı!

Türkiye genelinde uygulamaya konulan “4+4+4 Eğitim Sistemi” Karacabey'in ilk yarısında sancılı geçti.
    Özellikle ilk kez bu dönem 66 aylık miniklerin 1. sınıfa başlaması ile okullarda büyük sıkıntılar ortaya çıktı. İlçedeki hemen hemen tüm ilköğretim okulları derslik sorunu nedeniyle kütüphane ya da laboratuar olarak kullandıkları odaları sınıfa çevirmek zorunda kaldı.
    Karacabey'de 45-50 kişilik sınıflarda eğitim vermeye çalışan öğretmenler ile ders gören öğrenciler, birinci dönemde adeta işkence çekti. Ülkenin birçok yerinde derslik ve öğretmen açığı gibi sorunlar çözülmeden, 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ilçemizde de velilerin tepkisine neden oldu.
    Karacabey'deki derslik ihtiyacının nasıl giderileceğini sorgulayan veliler, bu uygulamanın önümüzdeki yıl sıkıntıları iki üç katına çıkaracağına dikkat çekti. Okullardaki öğrenci kapasitesinin dolduğuna vurgu yapan veliler, ilkokullar ile ortaokulların ayrılmasını ve çocuklarının tam gün eğitime geçmesini istedi.
Karacabey Lisesi önerisi dikkate alınmalı!
İlçede sürekli gündeme gelen ancak yalnızca lafta kalan Karacabey Lisesi'nin Anadolu Lisesi'ne dönüşmesi konusunu dile getiren veliler, “Bu düşünce gerçekleşirse, Karacabey Lisesi, şimdiki Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu'nun bulunduğu yere liseler bölgesine taşınır. Karacabey Lisesi'nin hizmet verdiği bina da ortaokul olur. Böylelikle ilçedeki tüm ortaokullar Karacabey Lisesi'nde eğitim görmeye başlar. Diğer ilköğretim okullarımız ise bu boşalma sayesinde hem ilkokul olur, hem de tam gün eğitime geçmiş olur.
Bu düşünce ilçemizde dile getirilmesine karşın, sürekli sözde kaldı. Okullarımızın en büyük derdi, derslik sorunudur. Hemen hemen birçok okulumuz derslik sıkıntısı çekiyor. Ancak kapasite artık iyice doldu ve çocuklarımız 45-50 kişilik sınıflarda eğitim görmeye çalışıyor. Şu an en mantıklı çözüm Karacabey Lisesi'nin Anadolu Lisesi'ne dönüşmesi ve Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu'na taşınmasıdır. Yetkililerimiz bu konunun üzerinde durmalı, önümüzdeki yıl sıkıntıların daha da artmasına engel olmalıdır” diye konuştu.
Cumhuriyet'te neler oluyor?
Karacabey'deki eğitim sorunları giderek büyürken, Cumhuriyet İlköğretim Okulu velilerini ikiye bölen ilginç bir örgütlenme ortaya çıktı.
    İddialara göre okul yönetiminin öğrenci kaybına uğramamak adına ortaokul kısmındaki öğrencileri kaybetmemek için velileri perde arkasından örgütlemeye çalıştığı ileri sürülüyor.
    Söz konusu bu örgütleme çalışmasına bazı veliler destek verirken, bazılarının ise karşı çıktığı görülüyor. Çocuklarının daha sağlıklı sınıflarda eğitim görmesini isteyen bazı veliler, lisenin ortaokula dönüşme konusuna sıcak bakarken, diğer velilerin, “Cumhuriyet en iyi okul. Sınıflar dolu da olsa çocuklarımız burada eğitim görsün. Başka yere gitmesin” şeklinde görüş bildiriyor.
    Cumhuriyet İlköğretim'de “Ayrıcalıklı okul” düşüncesinin giderek yaygınlaşmaya başlamış olması ise önümüzdeki dönemlerde büyük tehlikeler yaratacağı dile getirilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.