BUSKİ, altyapı sorununa el atacak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BUSKİ yetkilileri ile su baskınlarının yaşandığı bölgelerde incelemede bulundu. Seçim çalışmalarında altyapı sorununu sık sık dile getirdiklerini hatırlatan Başkan Özkan, çalışmaların kısa sürede başlayacağını duyurdu.
Geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağmur, birçok bölgede taşkınlara neden oldu. Altyapı yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntıların Büyükşehir’e iletilmesinin ardından BUSKİ yetkilileri Karacabey’de incelemede bulundu.
BUSKİ Genel Müdür Yardımcıları Talat Özen, Güngör Gülenç, Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürlerinden oluşan heyetin ilk durağı Sanayi Sitesi oldu. Burada yapılan incelemenin ardından Sanayi Sitesi Başkanı Feyzi Taşçı ve esnaflarla görüşen heyet, özellikle giderlerin kapanmaması ve temiz tutulması için telkinlerde bulundu.
Mecidiye Mahallesi’nde yapılan incelemelerde konuşan Muhtar Celal Erim, yıllardır altyapı yetersizliğinden yakındıklarını belirterek, sorunun çözülmesiyle mahalle sakinlerinin rahat bir nefes alacağını söyledi. BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat Özen ise konuyla ilgili yağmur giderleri hakkında detaylı bir rapor hazırlanacağını belirterek, “Arkadaşlarımızın hazırlayacağı detaylı rapor ile kısa sürede yapabileceklerimizi ele alacağız ve zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacağız” dedi.
Başkan Ali Özkan da, “Karacabey’in yıllardır süre gelen bir alt yapı sorunu vardı. Bizler vaatlerimizde bunu sıkça dile getirdik ve gerekeni yapacağımızı belirtmiştik. Gerek Belediye ekiplerimiz, gerekse BUSKİ yetkililerimiz yağmur sırasında gerekli müdahaleyi yaparken, sonrasında da oluşan olumsuzluklarla ilgili raporlar tutuldu. İnşallah 2014 yılı içerisinde özellikle yağmurlardan birinci derece etkilenmiş bölgelerde çalışmalara başlayacağız” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.