Bursalılar kendi yurdunda üçüncü sınıf insan muamelesi görüyor

Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları'nın yer aldığı ziyaretlere Karacabey Teşkilatı da tam kadro katıldı.
    Çavuşköy ve Danişment'te ilgiyle karşılanan Bursa Karacabeyliler Derneği, kuruluşundan bu güne değin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, örgütlü bir şekilde hareket etmenin gerekliliğine değindi.
    Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarına dikkat çekerken, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
26 bin üyeye ulaştık, 900 kişiye iş bulduk
Bursalıların kendi yurdunda üçüncü sınıf insan muamelesi gördüğünü belirten Ceylan, “Amacımız toplumsal yaraya merhem olabilmektir. Bizler için en önemli unsur, Karacabeylilik olgusudur. Kendi insanımıza destek olmak, sahip çıkmak için bu derneği kurduk. Çünkü siyaset başta olmak üzere birçok şeye yön veren tek oluşum sivil toplum örgütleridir. Bizler de bu düşünceden hareketle 14 kişiyle çıktığımız bu yolda şuan 26 bin kişiye ulaştık. Ancak bu yetmez. 50 binlere, 100 binlere ulaşmak zorundayız. Ne kadar çok üye, o kadar güç demektir.
    Bursa'yı Bursalılar yönetmiyor. Bursalılar, kendi yurdunda üçüncü sınıf insan muamelesi görüyor. Çocuklarımızın geleceği elimizden çalınıyor. Buna izin vermemeliyiz. İnanın, ne Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, ne de başka ilçe belediyelere Karacabey'den tek bir kişiyi bile işe sokamadık. Neden? Çünkü daha da örgütlü bir şekilde güçlenmeliyiz.
Dernekçilik olmazsa geleceğimiz elden gidecek
Elimizde sihirli değnek yok. Ancak şu ana kadar Bursa ve Karacabey'de çok önemli sosyal çalışmalara imza attık. Yaklaşık 900 Karacabeyli insanımıza iş bulduk. Karacabeyliler Derneği artık Bursa'da ses getiren, örnek alınan bir kurum oldu.
    Yardıma ihtiyacı olan insanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Eğer bu dernek kurulmasaydı, Bursa ve civar bölgelerde yaşayan Karacabeyliler birbirlerini nereden tanıyacaktı? Nasıl destek olunacaktı?
    Bursa'da hemşehrilik olgusu çok fazla. Örneğin; Artvinli Artvinliden, Diyarbakırlı Diyarbakırlıdan alışveriş yapıyor. Mesafe ve uzaklık tanımaksızın, kendi bölgesinin insanına destek veriyorlar. İşte bizde bu düşünce yok. Her şeyden önce dedikoduyu bırakmalıyız. Kahve siyasetinden vazgeçmeliyiz. Gerçek olan örgütlenmedir. Bu nedenle derneğimize üye olun. Sizlerle daha da güçlenelim. Birlikte kendi insanımıza, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım. İçimizden nice milletvekilleri, bakanlar, bürokratlar çıksın.
    Bunu başarabilirsek, inanın her şey daha güzel olacak. Bizler bu akşam işimizden, gücümüzün, ailemizden feragat ettik ve buralara geldik. Tek düşüncemiz, Karacabey insanına sahip çıkmak. Siz bize destek verin, bizler de size yararlı olalım. El birliğiyle Karacabeylinin sesini daha gür çıkartalım” diye konuştu.
7 gün 24 saat hizmete hazırız
Karacabeyliler Derneği Teşkilat Başkanı Vural Mutiş de, amaçlarının ilçe genelinde sağlam bir örgütlenme kurmak olduğunu dile getirdi.
    7 gün 24 saat hizmete hazır olduklarını kaydeden Mutiş, “Karacabeylinin sesini yükseltmek için buradayız. Büyük düşünüyoruz. Bursa'da “Karacabeyli” denildiğinde insanların iki kez düşünmesini sağlamalıyız. Şunu asla unutmayın ki, Bursa ve ilçemizde artık Karacabeyliler Derneği diye bir gerçek var. Kimse bu oluşumun önüne geçemez. Her geçen gün güçleniyoruz ancak yetmez. Daha çok üyeye ve güce ihtiyacımız var. Derneğimize üye olun ve birlikte ilçemize en iyi hizmeti sunalım” şeklinde konuştu.
    Karacabeyliler Derneğinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Çavuşköylü AKP İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Türk, Çavuşköy Muhtarı Bünyamin Tahsin, Danişment Köyü Muhtarı Hayrettin Kiraz ile köylü vatandaşlar teşekkürlerini iletti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.