Bursa-Uludağ yolu genişleyecek

Bursa-Uludağ yolu genişleyecek
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Vali Harput, Karacabey-Bandırma duble yolu ile Harmancık-Tavşanlı (Kütahya) duble yoluna ilave olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü ağında bulunan Bursa-Uludağ, İnegöl-Alanyurt, İnegöl-Oylat yollarında istimlak gerektirmeyen bölümlerde genişletme yapılacağını duyurdu.
Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ’ın yolları genişleyecek.
Yıllardır dile getirilmesine rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen Bursa-Uludağ arasındaki yolun genişletilmesi çalışmaları için Bursa Valiliği harekete geçti. Ayrıca, kaplıca turizm merkezi olan Oylat’ın da yolları genişleyecek. Valilik, böylece ‘Bu nasıl yol, turizm merkezlerinin yolları böyle mi olur?’ eleştirilerini de bitirmiş olacak.
Duble yol çalışmalarının bitirilmesi ve önemli yolların standartlarının yükseltilmesi için projelerin hazırlandığını açıklayan özellikle turizm merkezlerindeki yolların genişleyeceğini söyledi. Vali Harput, şunları söyledi: “Bursa-Uludağ yolunun yoğunluğu ve önemi dikkate alınarak projesine uygun olarak ihalesi bir an önce yapıldığı takdirde, diğer kurumların da iştirakiyle bu yolu kısa sürede tamamlayabileceğiz. Böylece turizm merkezlerine giden yollar rehabilite edilecektir. Bunca sene dile getirilen Oylat ve Uludağ yolları istenilen standartlara çıkacaktır. Özellikle Uludağ yolunda karlı dönemlerde, kayan bir araç yolu saatlerce kapatabiliyordu. Artık yolun genişlemesiyle tatilciler daha rahat bir şekilde Uludağ’a ulaşacaklar.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.