Bursa Türkiye’nin Damızlık Merkezi olacak!

Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, Bursa Milletvekili ve Tarım Komisyonu Üyesi Önder Matlı ile mecliste bir araya geldi. Oran, koyun keçi yetiştiricilerinin taleplerini ilettiklerini kaydederek, “Ziyaretimizde üyelerimizin talebi olan 50 adet damızlık koçun TİGEM tarafından temini konusunda destek istedik. Vekilimizin girişimleriyle 50 adetlik talebimize olumlu yanıt aldık” dedi.

Türkiye'de hayvancılığın yeniden parlak günlerine kavuşturulması için birliklerin, özel ve kamu sektörünün ve hükümetin etkin bir işbirliğine gitmesinin önemine işaret eden Başkan Yıldırım Oran, “Potansiyelini düşündüğümüzde 3-4 yıl gibi kısa bir sürede Bursa'nın küçük başta Türkiye'nin damızlık merkezi olmasının önünde hiçbir engel yok. Vekilimizle yaptığımız görüşmede bunun için gerekli olan girişimlerde tam destek almak bizleri mutlu etti. Bundan sonra da başta hükümetimiz olmak üzere Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve il müdürlüğümüz diğer tüm kurumlarla işbirliği kanalı arama çabalarımız devam edecek” diye konuştu.

Üretici birlikleriyle olan diyalogların tabanın nabzını tutabilmek açısından önemli bulduğuna vurgu yapan AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, “İlk etapta üreticilerimizin acil olarak ihtiyacı olan 50 adet damızlık koçunun TİGEM tarafından tahsisini hallettik. Bursa'da hayvancılığı tekrar şaha kaldıracak olan 30 bin adetlik damızlık ithalini ve hayvancılığa küsmüş eski üreticilerin tekrar sisteme entegrasyonunu sağlayacağız. Kredi yoluyla finansmanı öngörülen projenin Ziraat Bankası ayağında ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü bölümünde birlikte uyumlu bir çalışma ortaya konulacağından eminim. Dağ yöresindeki üretimi bırakmış üreticilerin tekrar işe döneceğini düşünürsek, 3 bini aşkın kişiye yeni bir gelir kapısı açılmış olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.