Bursa Kılıç Kalkan ekibi İspanyolları büyüledi

Karacabey Belediyesi’nin sponsorluğunda İspanya’da düzenlenen 22. Uluslararası Folklor Festivali’nde katılan Bursa Kılıç Kalkan Ekibi, izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Ekim ayında Çin’e gidecek olan kılıç kalkan ekibi, Dünya Folklör Yarışması’nda 81 ülke arasında Türkiye’yi temsil edecek.
İspanya’nın Portagalete şehrinde 20 Temmuz -03 Ağustos’ta yapılan 22. Uluslararası Folklör Festivali’ne katılan Bursa Kılıç Kalkan ekibi, kendine özgü figürleriyle İspanyolların gönlünü fethetti. BASK Bölgesi yetkilileri 10 kişilik Kılıç Kalkan ekibini şeref misafiri olarak ağırladı. Katılımından dolayı ekibe bir tablo ve Endülüs Medeniyeti’ni simgeleyen bir şilt verildi.
Bursa Kılıç Kalkan Halk Oyunları Dernek Başkanı Metin Dikerel, İspanya seyahati sırasında kendilerine destek veren Karacabey Belediye Başkanı Ergun Koç’a teşekkür etti. Hedeflerinin kılıç kalkan oyununu dünyaya tanıtmak olduğunu belirten Dikerel, “Kılıç kalkan oyununu dünyada enstrümansız oynanan ender oyunlardan birisi olarak gösteriliyor. Kılıç kalkanın bu orijinalliği, yabancı ülkelerde ilgi görüyor. Bursa Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği, bugüne kadar katıldığı tüm uluslararası festivallerde başarıyla ülkemizi temsil etti. Hedefimiz gençleri yetiştirmek ve kültürel bir miras bırakmak” dedi.
Başkan Dikerel, Dünya Folklor Sekreteryası Türkiye Temsilciliği’nin festivalde başarılı performansından dolayı Bursa yöneticilerine teşekkür beratı yollayacağını ifade etti. Dikerel, ekim ayında Çin ve daha sonra Almanya’da da aynı başarıyı göstererek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.