Bugün Mevlid Kandili

Bugün Mevlid Kandili
Karacabey Müftüsü Osman Şen, “İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendirildiği, ötekinin kutsalına ve bir diğer inanca saygının esasında insana saygı olduğu anlayışının iyice zayıfladığı çağımızda, alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, O’nun sevgisi etrafında birleşmeye daha fazla ihtiyaç duymaktayız” dedi.
 Şen, bu akşam kutlanacak Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, peygamberlerin, ilahi vahyi insanlığa ulaştıran, onları yaratılış ve varoluşun sırrını anlamaya, bilgi ve inancın aydınlığına çağıran rahmet elçileri olduğunu kaydetti. 
“Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği son rahmet elçisi ise Hz. Muhammed’dir” diyen Şen, “O’nun, peygamberler halkasını tamamlayan son davetçi, dini açıklayan, öğreten ve bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyet olduğunu” ifade etti.
 “İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed’in kutlu doğumunun yeni bir yıldönümünün idrak edildiğini” kaydeden  Şen, “O bize; Allah’a iman edip O’nu sevmeyi, ona bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir” dedi.
 Osman Şen, mesajını, “Kutlu Doğum Haftası’nın bütün insanlığa rahmet ve barış getirmesini, Mevlid Kandili’nin insanlığın Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ederim” diye tamamladı.                       

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.