Bu uygulama mantık dışı olur

 

Karacabey Lisesi velileri, okullarının Esentepe'deki Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu'na taşınması konusunda önceki gün yoğun katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Okul Aile Birliği önderliğinde yapılan toplantı sonunda, Şehit Serkan Şahin'e taşınmak istemediklerini dile getiren veliler, 10 kişiden oluşan bir komisyon kurarak, bu konudaki mücadelelerine devam edeceklerini duyurdu.

Beş kişilik Okul Aile Birliği yönetimine beş veli daha eklenerek kurulan komisyonun, Karacabey Lisesi'nin yerinde hizmet vermesi için AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı ile görüşecekleri belirtildi.

Karacabey Lisesi'nin her konuda çok değerli olduğuna dikkat çeken Müdür İhsan Vurgun, önümüzdeki yıl Anadolu Lisesi olarak hizmet verecek olan okulun başka bir yere taşınmasının kaliteyi düşüreceğini kaydetti.

Müfettişler tam not verdi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen müfettişlerin Karacabey Lisesi'ne hayran kaldığını ifade eden Vurgun, “Lisemizin, ilkokul koşullarındaki bir okula taşınması kaliteyi çok düşürecek. Bu okul ilçemiz adına bulunmaz bir nimettir. Okulumuzu inceleyen müfettişler, Anadolu Lisesi için 180 kapasitelik bir rapor sundu. Eğer Şehit Serkan'a taşınırsak, bu sayı 120'ye düşecek. İlköğretimlerdeki sıkıntı nasıl çözülür, bunu ben bilemem. Ancak bu şekildeki bir uygulamanın çözüm olmayacağını düşünüyoruz. Okul idaresi, öğretmenler, Okul Aile Birliğimiz ve veliler, taşınmayı istemiyor. Böyle bir tesisin Anadolu Lisesi olması büyük bir avantajdır” dedi.

Tek çözüm: Okul yapılsın!

Karacabey Lisesi velilerinin sesi olarak mücadele ettiklerini vurgulayan Okul Aile Birliği Başkanı İlkay Vapur, Şehit Serkan Şahin İlköğretim'in her anlamda yetersiz bir okul olduğunu söyledi.

Anadolu Lisesi olacak bir okulun, ilkokul koşullarında yapılan başka bir okula geçmesinin mantık dışı olacağını belirten Vapur, “Bu konuda birlik olmak zorundayız. Hep birlikte hareket edersek, inanıyorum ki sesimize kulak verilecektir. Tek isteğimiz, ilçemizdeki eğitim kalitesinin düşmemesidir. İlköğretimlerdeki sorunun çözümü ise, okul yapmaktır” diye konuştu.

Karacabey Lisesi'nin taşınmasını istemediklerini hep birlikte haykıran veliler, bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Söz konusu uygulamayı, “Şaka gibi” gördüklerine dikkat çeken veliler, “Çözüm adına 650 öğrencinin mi mağdur olması gerekiyor? Okulumuzun bu kadar avantajı varken, başka bir yere taşınmak da neyin nesi?” şeklinde konuştu.

E.M.L. arkasındaki arsalar satın alınsın!

AKP Belediye Meclis Üyesi Nurgül Özatilla da, çözümün okul yapılmasından geçtiğine vurgu yaptı. Özatilla, özellikle E.M.L. arkasında özel şahıslara ait yerlerin olduğunu ve o kişilerle görüşülerek bu arsaların satın alınabileceğini söyledi. Özatilla son olarak da, Karacabey Lisesi'nin taşınmaması için komisyon kurulması önerisinde bulundu.

Nurgül Özatilla'nın komisyon kurma teklifini kabul eden veliler, söz konusu uygulamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin tek adresi olarak AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı'yı gösterdi. Matlı'nın ikna edilmesi durumunda, Karacabey Lisesi'nin yerinde hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

Komisyon, Matlı ile görüşecek

10 kişiden oluşan komisyonun, yakın zamanda Milletvekili Matlı ile bir araya geleceği öğrenildi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.