Bu sese kulak verin!

Bu sese kulak verin!
*Saadet Mahallesi Muhtarı Yücel Ekinci, devlet yardımının kısa sürede gelmesi gerektiğini dile getirdi.
Saadet Mahalleliler, seçimlere 1 gün kala Belediye Başkan adaylarını uyardı:
Karacabey Saadet ve Hamidiye Mahallesi’ndeki dramı kamuoyuyla paylaşan MELTEM, mahallenin ara sokaklarında yaşanan sefilliği gözler önüne sermeye devam ediyor.
Günü kurtarmak adına yapılan göz yardımlar nedeniyle doğru dürüst hizmet göremediklerini dile getiren Saadet Mahallesi halkı, seçimlere 1 gün kala Belediye Başkan adaylarının sözlerinde durmalarını istedi.
Karacabey’e gelerek, AK Parti Kadın Kollarıyla birlikte ev ziyaretleri yapan Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, yarın yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı Ergün Koç’a destek istedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Nurgül Özatilla ve Behiye Koç’un yanı sıra bir çok AK Parti’li bayanla birlikte Yeni Mahalle, Emirsultan ve Esentepe’de ev ziyaretlerinde bulunan Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, hizmeti yeni dönemde de sürdüreceklerini kaydetti.
Candemir Çelik, “6 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin nasıl geliştiğini ve gelişmeye devam ettiğini hep birlikte görüyoruz. Biz hizmet partisiyiz. Amacımız ülkedeki tüm belediyelere hizmetlerimizi en etkin şekilde sunmaktır. Karacabey’li bayanlardan Belediye Başkan Adayımız Ergün Koç’a destek istiyoruz. Karacabey son 5 yılda çok değişti ve gelişti.
Yıkılmaya yüz tutmuş evler, küçücük bir yağmurda bile göle dönen yollar, mum ışığında verilen yaşam mücadeleleri, susuzluk nedeniyle çekilen çileler, işsizlik, açlık, sefalet, eğitimsizlik ve bunun gibi daha bir çok acı tablo ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Saadet Mahallesi sakinleri, 60 yıldır aldatıldıklarını ve bundan sonra kalıcı hizmet beklediklerini söylüyor.
Sadakaya mahkum bırakıldıklarını vurgulayan Saadetli vatandaşlar, geleceklerinden kuşku duyduklarını kaydetti.
Önceki gün ziyaret ettiğimiz 336 Sokak Küme Evleri’ndeki vatandaşlar, en büyük sıkıntılarının işsizlik olduğuna dikkat çekti.
Onur Karakuş; 18 yaşında. İşsiz. Parasızlıktan okuyamadı. Yaşlı ve hasta ninesi Rabie Karakuş’la birlikte fotoğrafladığımız Onur Karakuş, anne ve babasının her sabah günü kurtarmak adına eve ekmek getirmeye çalıştığını belirtti. Baraka gibi evlerinde yaşam savaşı veren Karakuş ailesi, yağan her yağmurda evlerinin sular içinde kalmasından yakındı.
Gönül Akgümüş; kocası cezaevinde. İzzet, Kürşat ve Elif isminde 3 çocuğu var. Maddi sıkıntılardan çocuklarını okutamadığını belirten Gönül Akgümüş, işsizlikten sefalet içinde yaşadıklarını söylüyor. 2 erkek çocuğunun nadir olarak kömür ve odun taşıyarak eve ekmek getirmeye çalıştıklarını anlatan Gönül Akgümüş, yetkililerden yardım bekliyor.
Mücella Dal; Cavit ve Muammer isminde iki yavrusu var. Eşi Hüsnü Dal’ın ayakkabı boyayarak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Mücella Dal, devletten kalıcı hizmet beklediklerini ifade ediyor.
Kaya Özkalfa; işsizlik nedeniyle ne yapacağını bilemediğini söylüyor. Her yere başvurduğunu ancak, bir sonuç alamadığından yakınan Kaya Özkalfa, 2 çocuğuna gelecek vaat edememenin üzüntüsünü yaşıyor.
Neşat Özkalfa; derme çatma evlerinde yaşamaya çalıştıklarından yakındı. 2 çocuğunun okul masraflarını dahi karşılayamadığını belirten Neşat Özkalfa, iş istediğini söyledi.
Birsen Yanıkoğulları; 2 çocuğu ve işsiz kocasıyla yardım beklediğini duyurdu. Çocuklarının kimliklerini almaya bile para bulamadıklarına dikkat çeken Birsen Yanıkoğulları, evlerinin yağan her yağmurda aktığını ve Kaymakamlık’tan 3 ayda bir verilen 50 TL ile yaşamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Saadet Mahallesi’ndeki sıkıntılar artacak!
Saadet Mahallesi Muhtarı Yücel Ekinci, yaşanan dramın içler acısı olduğunu belirterek, yetkililerin dikkatini çekti. Adam kayırma ve sadece yandaşlara yardım etme düşüncesinin sona ermesi gerektiğini ifade eden Muhtar Yücel Ekinci; “9 aydır bu görevi sürdürmekteyim. Şu ana kadar elimden geldiğince her bir vatandaşıma yardımcı olmaya çalıştım. Ancak muhtarlık olarak bizim de yapabileceklerimiz sınırlı. Kaymakamlık’tan ya da Belediye’den daha fazla desteği bekliyoruz. Aksi halde Saadet Mahallesi’ndeki sıkıntılar her geçen gün artacaktır. Yeniden muhtar seçildiğim takdirde, mahalleme en iyi hizmeti vermeyi sürdüreceğim. Tek isteğim, Belediye’nin tüm halka destek çıkmasıdır. Hizmet, parti ayrımı yapılmadan verilmelidir” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.