Bu oyuna gelmeyeceğiz!

Kamu emekçileri Ankara’ya yürüyecek:

Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, “Toplu Sözleşme” ve “Grev” hakları için Anakara’ya yürüyeceklerini belirtti.
            Kamu emekçilerinin 2010 Toplu Sözleşme (TİS) sürecine ağır ve çok yönlü kriz koşullarında hazırlandığına dikkat çeken Tunç, “1 milyonu aşan emekçi kardeşimiz işinden atıldı. On binlerce küçük esnaf ekmek teknelerini kapatmak zorunda kaldı. Bir şekilde işini koruyabilenler, çalışanlar ise sefalet ücretine zorlandıkları ağır çalışma koşullarında kaderlerine terk edildiler” dedi.
            AK Parti hükümetine de yüklenen Salih Tunç, “Bu koşullarda AKP hükümeti bir kez daha kamu emekçilerini, ‘Toplu Görüşme’ masasına davet ediyor. 15 gün boyunca sürecek görüşmelerde güya kamu emekçilerinin 2010 yılı ekonomik ve sosyal talepleri ele alınacak.
            Oturumlardan sonra, ‘Toplu Görüşme’ tarafları, bakanlar ve konfederasyon başkanları kamuoyuna açıklamalar yapacak. Sonunda görüşme komedisi bitince, hükümet bir kez daha bildiğini okuyacak. Akıllarından geçen yüzde 3’lük, yüzde 5’lik zamlarla yasak savacak. Her yıl sahnelenen bu oyun, bir kez daha yinelenecek. İşte daha bir ay önce işçilere aynısını yaptılar. Patronlara teşvik yağdırırken, kriz karşısında sefalete mahkum ettikleri emekçilere, ‘Durmak yok, sefalete devam’ dediler.
            Yağma yok, kamu emekçileri olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. Toplu görüşme aldatmacasına prim vermeyeceğiz. Mahkemelerde tescil ettirdiğimiz ve yıllardır gasp edilen Toplu Sözleşme (TİS) ve grev hakkımız için iki koldan Ankara’ya yürüyeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.