Bu böyle gitmez!

Bu böyle gitmez!
*Saadet Partisi’nin ilçe divan toplantısında konuşan İl Plan ve Koordinasyon Başkanı Muhammed Karaman, ülkenin içler acısı durumda olduğunu belirterek, “Bu böyle gitmez. Türkiye’nin Milli Görüş anlayışına ve Saadet Partisi’ne ihtiyacı var” dedi.
Karacabey Saadet Partisi Başkanlığı Eylül ayı ilçe divanını önceki akşam gerçekleştirdi.
İlçe lokalinde gerçekleşen divana çok sayıda üye ve temsilcinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Divana konuşmacı olarak ise Saadet Partisi İl Plan ve Koordinasyon Başkanı Elektrik Müh. Muhammed Karaman katıldı.
 Programın açış konuşmasını yapan SP İlçe başkanı Hamit Çavdarlı, belediyeciliğin Milli Görüş anlayışı ile Saadet Partisi’nin işi olduğunu vurguladı. Çavdarlı, “Biz yapacağız hiç bir zaman demedik, her zaman yaptık dedik.  Önümüzdeki yerel seçimlerde inanıyorum ki Karacabey’imiz Milli Görüş belediyeciliğini tadacaktır” dedi.
 Çavdarlı’nın ardında ilçe faaliyet raporunu Teşkilat Başkanı Zeynel Abidin Koçak okudu.  İl Plan ve Koordinasyon Başkanı Muhammed Karaman, Saadet Partisi’nin son genel seçimlerinde kullandığı slogana değinerek, “Bu slogan bütün temel sorunları tek tek sıraladıktan sonra ‘BU BÖYLE GİTMEZ’ diyordu. Bu slogan insanları uyarmaya yönelikti. Dünyanın bugün gelmiş olduğu bu noktada da tüm insanlar böyle gitmeyeceğini anlamış oldu. Dünyada gerçek ticaret yapılan meblağ 54 trilyon dolar, bugün gelinen durum mali değerler, hisse senetler gibi hazır değerler ise  586 trilyon dolara ulaştı. Gerçek rakamların çok üstünde olduğu için bir gün bu balon patlayacaktı. Lehman Bahaders denilen 600 milyar dolarlık bu banka ile birlikte diğerlerinin de tam yıkılacakları sırada özelleştirildi  ve yüzlerce bankada özelleştirilmeyi bekliyor. G-8 ülkelerindeki yaşayan insanların evlerinde besledikleri evcil hayvanlarına yaptıkları toplam 90-100 milyar dolarlık  tutarın sadece 50 milyar doları aç insanların doymalarına yetecektir. Bu durum dünyanın adaletine sığmazdı. Dünya bunu daha fazla kaldıramazdı. Bir ata sözümüzde; ‘Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Ondan Kopar’ derlerdi ve okyanusların ötesinde beklenen ekonomik kıyamet koptu. Oluşan tusunami dalgaları her tarafı yakıp yıkmaya başladı” dedi.
 Ekonomik krize karşı yapılması gerekenleri anlatan İl Plan ve Koordinasyon Başkanı Muhammed Karaman, alternatif ihracat pazarlarının oluşturulması gerektiğini belirtti.
 Karaman, “Sadece bankalar ve reel sektör yakın takipte izlenmeli olumsuzluk ortaya çıkmadan önce müdahale edilerek psikolojik etkisi önceden engellenmelidir. Kişilerin, bütün borçlarını kapatmaya çalışması gerekir. Kredi kartlarının limitleri kontrol edilebilecek seviyeye indirilmelidir. Son derece sıkı bir tasarruf politikası izlenmeli ayakta ve hayatta kalma hesabı unutulmamalıdır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.