Borsanın Tarım Ürünleri Çarşısı Projesine tam destek!

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Meclis Başkanı Halit Elbir ve Genel Sekreter İbrahim Temel, proje hakkında bilgilendirdiği Kaymakam Dursun Balaban, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Meclis Başkanı Nuri Karaca ile Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Sefer Pullu’dan destek istedi.

            Bu konuda daha sonra ayrıntılı olarak brifing vereceklerini belirten Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Borsa Hizmet Binası yanına yapılacak projenin 2 bin 300 metrekare alana kurulacağını kaydetti.

            “Tarım Ürünleri Çarşısı”nda 13’ü 250 metrekare ve 3’ü de 400 metrekareden oluşan 16 işyerinin bulunacağını belirten Bertan, yaklaşık 2,5 milyon liraya yapılacak bu yerleri ihale usulü üyelerine ya da üreticilere kiralayacaklarını açıkladı.

            Projeyi Ocak ayı sonunda vuracakları kazma ile hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Bertan, bu konuda fikir alışverişinde bulunmak ve manevi destek almak istediklerini söyledi.

            Ticaret Borsası’nın bu önemli hizmetini yerinde bulan Kaymakam Dursun Balaban, Ziraat Odası ve Tarım Kredi Kooperatifi yöneticileri, üreticinin yararına olan bu projeyi desteklediklerini duyurdu.

Mısır Kurutma müjdesi

Borsa yöneticileri, Kaymakam Balaban’ın gayretleri sayesinde Mısır Kurutma Tesisi ile ilgili çok önemli sıkıntının çözüme kavuştuğunu bildirdi.

            İl Özel İdaresi Meclisi’nin aldığı karar ile Ticaret Borsası’nın bundan böyle Mısır Kurutma Tesisi’ni kiraya verebileceğini belirten Borsa Başkanı Murad Bertan, Kaymakam Dursun Balaban’a teşekkür etti.

            Borsa’nın talebini İl Özel İdaresi Meclisi’ne ilettiklerini ve yasak olan kiralama uygulamasının kaldırıldığını kaydeden Balaban, “Mısır Kurutma Tesisimizin bundan sonra daha etkin çalışacağını düşünüyorum. Burası nereye kiraya verilirse verilsin, mutlaka bir bedel karşılığı yapacaktır. Ancak, bu bedel normal piyasa bedelinin üstünde olamaz” dedi.

Çiftçi temsilcilerine de önem verin!

Borsa yöneticilerinin Ziraat Odası ziyaretinde Başkan Hasan Karahasanoğlu, çiftçi temsilcilerine daha çok önem verilmesini istedi.

            Ticaret Borsası’nda çoğunluğun sanayiciden oluştuğuna dikkat çeken Karahasanoğlu, “Gerek yönetim ve gerekse de faaliyetleriniz de çiftçilere daha fazla önem vermenizi istiyoruz. Çünkü sanayici, üretici olmadan yaşayamaz. Bu konuda milletin kafasında soru işaretleri var. Çiftçi kesimine daha çok değer vermeniz gerekir. Şunu asla unutmayın ki, Borsa’yı yaşatan ziraatçılardır” dedi.

            Karahasanoğlu’nun önerisini dikkate alacaklarını ve ilgililere ileteceklerini belirten Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, “Sizler bizlerin ağabeyisiniz. Düşüncelerinize çok önem veriyoruz. Sizlerle her zaman birlik içinde çalışmak isteriz. Üretici olmazsa, Borsa’nın da bir anlamı olmaz. Güzel bir konuya değindiğiniz için teşekkür ederim. Her zaman bizim yanımızda olun. Manevi desteğiniz, bizler için çok önemlidir” diye konuştu.

            Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca ise, Ticaret Borsası’nın çiftçiye yönelik faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını belirterek, “Üreticilere sunduğunuz Tarım Ürünleri Çarşısı projesi gerçekten önemli bir hizmettir. Ziraat Odası olarak çiftçinin yararına olacak her yatırıma tam destek vermeye hazırız” şeklinde açıklamada bulundu.

Geç kalınmış bir yatırım

Borsa yöneticilerinin son durağı Tarım Kredi Kooperatifi oldu. Burada da proje hakkında Kooperatif Başkanı Sefer Pullu ve yönetim kurulu üyelerini bilgilendiren Borsa yöneticileri, tam destek aldı.

            “Bu çok güzel ancak geç kalınmış bir proje” diyen Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Sefer Pullu, bu konuda katkı vermeye hazır olduklarını söyledi.

            Tarım Kredi Kooperatifi’nde 20 aydır görevde bulunduklarını dile getiren Başkan Pullu, “Kooperatifimiz her geçen yıl güçleniyor. 2006 yılında 650 bin lira olan satışlarımız, 2011’de 13,5 milyona ulaştı. Tahsilat oranımız yüzde 95 civarındadır. Kurumumuz Balıkesir bölge birinciliğinin yanı sıra, Türkiye ikicisi oldu. Güçlü ve sürekli büyüyen bir kuruluşuz. Bizleri ziyaret eden ilk sivil toplum kuruluşu olmanız nedeniyle de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.    

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.