Borsa’dan “Mısır” paneli

Borsa Konferans Salonu’nda 28 Şubat Salı günü saat 10.00’da başlayacak panelin birinci bölümünde Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kasım Piral, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak ile Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu’nun birer konuşma yapacağını belirtti.

Panelin ikinci bölümünde ise, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Filya başkanlığında ilk olarak İl Gıda, Tarım Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Efrahim Sadık, mısır ürününün ekim öncesi tarlanın hazırlanışından hasadına kadar ki dönemin teknik ve yöntemlerini katılımcılara aktaracak. Daha sonra Prof. Dr. İsmail Filya mısırdan slaj yapımı ve yöntemlerini ele alacak. Agromar A.Ş Ürün Müdürü Ziraat Mühendisi Davut Göktaş, mısır tohum çeşitlerini ve son olarak Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ve Matlı Yem San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da mısırın iç ve dış piyasalardaki pazar durumu hakkında bilgiler verecek.

Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bertan, düzenleyecekleri bu önemli programa tüm ilçe ve bölge çiftçisini, Borsa üyelerini ve sanayiciyi beklediklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.