Bölücü Anayasaya hayır!

 

Karacabey, Milli Merkez Anayasa Forumu'nun 16 Mart 2013 Cumartesi günü saat 13.00'te Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceği, “Bölücü Anayasaya Hayır!” konulu toplantıya ev sahipliği yapacak.

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemderoğlu’nun çağrısıyla başlayan Milli Merkez Anayasa Forumu, Karacabey'de ses getirecek bir etkinliğe imza atmayı planlıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi, Karacabey Ziraat Odası, İşçi Partisi İlçe Başkanlığı, HEPAR İlçe Başkanlığı, DP İlçe Başkanlığı, DSP İlçe Başkanlığı, Bursa Vatan Emek ve Cumhuriyet Birlikteliği, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi Bursa Temsilciliği, Eğitim-İş ve Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin işbirliğinde gerçekleşecek olan “Forum Toplantısı”na tüm ilçe halkı davet edildi.

Toplantıya; Devlet eski Bakanı, DYP, DP eski Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, İP Bursa İl Başkanı Mehmet Alanbel, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Yeniçağ Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Selim Demirağ ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker Yücel'in konuşmacı olarak katılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili dün ADD Karacabey Şubesi Lokali'nde bir araya gelen Tertip Komitesi, ilçede yapılacak olan, “Bölücü Anayasaya Hayır” konulu toplantının kaçırılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Tertip Komitesi, “Bizler, Anayasa Forumu'nun şimdiye kadar ki kamuoyuna yansıyan görüş ve düşüncelerini paylaşıyoruz. TBMM'de, toplumun tüm kesimlerini temsil etmeyen 4 siyasi partinin yapmış olduğu çalışma, mevcut anayasanın değiştirilemez maddeleri ile diğer maddelerine açıkça aykırıdır.

TBMM'ye seçildikten sonra, “Anayasaya sadakatten ayrılmayacağına yemin etmiş” üyelerinin mevcut anayasayı tümden değiştirme çabası etik açıdan da doğru değildir. TBMM'de yapılan anayasa çalışması, ABD ve AB emperyalizmin çıkarları doğrultusunda, AKP iktidarı eli ve teröristlerin başı ile Cezaevi'nde görüşülerek Türkiye'ye dayatılmaktadır. Bu ulusal varlığımıza büyük bir tehdittir. Bölünme Anayasası olan bu durum, onlar için Türkiye'nin millet ve vatanının bölünmesinin meşruiyet belgesi olacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.