Boğazköy’lü öğrenciye yüksek başarı ödülü

Boğazköy’lü öğrenciye yüksek başarı ödülü
Karacabey Boğazköy’lü Doç. Dr. Hayrettin Akdemir’in oğlu Ardahan Akdemir, Almanya Lausitz Yüksek Okulu tarafından Üstün başarı ödülüyle ödüllendirildi.
Almanya’nın Lausitz Yüksek Okulunda müzik pedagojisi okuyan Ardahan Akdemir (22), üstün başarı ödülünü önceki gün törenle aldı. Cottbus’ta düzenlenen törende Ardahan’a ödülünü okul rektörü Prof. Günter H. Schulz verdi. Alman Akademik Değişim Servisi DAAD’nin verdiği bin Euro’luk ödülü Prof. Schulz’un elinden alan Ardahan Akdemir, Johann Sebastian Bach’tan bir parçayla teşekkür etti. Okul Başkanı Prof. Schulz ise Ardahan Akdemir’in gösterdiği üstün başarıyı övdü ve büyük bir yetenek olduğunu vurguladı.
Babası da müzisyen olan Ardahan Akdemir törende yaptığı konuşmada bu ödülün kendisini onurlandırdığını söyledi. Akdemir ayrıca klasik müziğin anavatanında müzik eğitimi yapmaktan büyük gurur duyduğunu kaydetti. DAAD aracılığıyla Almanya’da öğrenim yapan Ardahan Akdemir, okuldaki ailevi havayı, dayanışmayı ve kültürler arası değiş tokuşun önemini vurguladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.