Boğazköy’e fidan desteği

İl Özel İdaresi kanununun 6. maddesi gereğince toprağın korunması, erozyonun önlenmesi ve ağaçlandırma yapılması yetkisi dahilinde, İl Özel İdaresinin Stratejik planında ağaçlandırma çalışmaları bulunuyor. Bu kapsamda 2012 yılı bütçesinde ödenek kapsamında ağaçlandırma için ayrılan pay ile İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesine 3 bin Sedir gibi ağaç dikilecek. Karacabey Boğazköy'e de 700 aşılı sertifikalı ceviz fidanı dikilmesi protokolü Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nde imzalandı.
Ağaçlandırma protokol töreninde konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa İl Özel İdaresi, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi ve Boğazköy muhtarlığı arasında ağaçlandırma protokolü imzalandığını bildirdi.
Milli Ağaçlandırma Seferberliği eylem planları olduğunun altını çizen Coşkun, "Bu plana göre Bakanlığımız ağaçlandırma görevini sadece Orman Teşkilatına değil, resmi kurum, kuruluşlara ve diğer sivil toplum örgütlerinin de Milli ağaçlandırma seferberliğine katkıda bulunması için bir eylem planı hazırlandı." dedi. Yaptıkları protokolün de bu eylem planıyla örtüştüğünü sözlerine ekledi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik de bir çok görevleri olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Görevlerimizden biride toprak ve çevrenin korunması. Bu bağlamda bugün çok mutluyuz. Organize sanayinin yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması büyük önem taşıyor. Biz bu seneki ağaçlandırma programımız kapsamında Orman Bölge Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak organize sanayi bölgesinde ağaçlandırma yapacağız."

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.