Boğazköy cevizlendi

Yoğun ilginin yaşandığı “Ağaç Dikme Töreni”ne Kaymakam Ahmet Yurtseven, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Fuat Altınok, İl Genel Meclisi Üyeleri Fikret Keskin, İsmail Türk ve İlyas Partal, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, köy muhtarları, Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Köy içi mevkiine dikilen 800 ceviz fidanının Boğazköy'e can verdiğini dile getiren Muhtar Resul Bülbül, ağaç ve ormanlara her zaman sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Bülbül, katkılarından dolayı İl Özel İdaresi'ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Ağaç dikmenin kutsal bir görev olduğuna dikkat çeken Kaymakam Ahmet Yurtseven, Türk milletinin geçmişten günümüze bu konuda duyarlı olduğunu kaydetti.
Böylesine anlamlı bir desteğe öncülük eden İl Özel İdaresi'ne teşekkür eden Yurtseven, “Çoraklaşan toprakların özellikle meyve veren ağaçlarla donanması çok önemli. Ağaca ve doğaya verilen önem bizim ecdadımızdan gelen bir gelenektir. 'Yaş kesen baş keser' gibi birçok Atasözü bunun kanıtıdır. Ağaç dikme sevgisini gelecek nesillere de aktarmalıyız” dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi ve ağaçlandırma yapılması gibi konularda yoğun çalışma içinde olduklarını vurguladı.
2012 yılı bütçesinden ağaçlandırma için ayrılan pay ile İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesine 3 bin sedir tipi ağaç ve Karacabey Boğazköy'e de 700 aşılı sertifikalı ceviz fidanı dikilmesi konusunda Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalandığını ve bugün de Boğazköy'de fidanların toprakla buluştuğunu dile getirdi.
Törende son olarak konuşan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Fuat Altınok ise, Fatih Sultan Mehmet'in, 'Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim' sözüne dikkat çekerek, Türk toplumunun doğaya ve çevreye her zaman büyük önem verdiğini dile getirdi. Altınok, ağaçların toprakla buluşmasından mutluluk duyduğunu belirtti.
Konuşmalardan sonra konuklar, yerleri daha önceden hazırlanan 70 dönüm alana toplam 800 adet ceviz fidanı dikerken, Boğazköylülere yeni bir ekmek kapısı aralanmış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.