Bize, “Sorun Yok” dendi!

CHP Meclis Üyesi Gönül Avil, neden ‘çekimser’ kaldığını açıkladı:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un Ticaret Borsası’na ait yerin kamulaştırma kararı görüşülürken, “Çekimser oy verenlerin Karacabey sevgisinden şüphe ederim” diye açıklama yapmasına tepkiler sürüyor.
            Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Gönül Avil, Koç’un açıklamalarına yanıt verirken, Ticaret Borsası’na ait arsanın kamulaştırılması konusunda ne-den “Çekimser” oyu verdiğine de açıklık getirdi.    14 Ağustos’ta yapılan olağanüstü meclis toplantısında, Belediye’ye ait Soğan Pazarı yanındaki yerin ‘Sağlık Alanı’ olarak belirlenmesi için gelen öneriyi oy birliğiyle kabul ettiklerini belirten Gönül Avil, ertesi gün yerel basında burasının Sağlık Bakanlığı’na devredildiği haberini okuyunca şaşırdıklarını söyledi.
            Başkan Koç’un, meclisten “Oldu-Bitti”ye getirilerek karar çıkarmaya çalıştığına dikkat çeken Avil, “Bizler de halkın temsilcileriyiz. Halkın bize yüklediği görevin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Muhalefetin görevi Başkan’ın ‘Evetçisi’ olmayı mı gerektiriyor? Yanlışları eleştirmeyecek miyiz? Muhalefete saygı duymak demokrasinin erdemidir” dedi.
            Gönül Avil dün yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Başkan’ın açıklamasını başta önemsememiştim. Ancak 08 Eylül 2009 tarihli yerel gazetelerde Belediye Başkanı tarafından ismim gündeme getirilince kamuoyunu bilgilendirme gereği duydum.
            Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında, Fen İşleri Müdürlüğü’nün 10.08.2009 gün ve 81 sayılı önerisiyle gelen ‘Yeni bir Devlet Hastanesi yapılması için sağlık alanı belirlenmesi’ hakkındaki teklifi oy birliğiyle onayladık. Ertesi gün Sayın Başkan, Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle, Karacabey Belediyesi’ne ait 20 dekarlık yerin Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini açıkladı.
            Belediye Başkanımız, 14.08.2009 tarihli olağanüstü toplantıdaki konuşmasında ise, Ticaret Borsası’nın da 13.5 dönümlük arsayı bağış yapacağını ve her şeyin halledildiğini belirterek konunun Belediye Meclisi kararına kaldığını söyledi.
            Söz konusu ‘Pürüzsüz Proje’ ile Karacabey’in güzel bir hizmet kazanacağını düşünerek kabul oyu verdik.
            Gel gör ki, bu kararımızın ardından, 01.09.2009 tarihli toplantıda, Ticaret Borsası’na ait yerin kamulaştırılması, gündem dışı bir madde olarak getirildi. O sırada, Ticaret Borsası ile her şeyin bitirilmediğini, bu arsayla ilgili protokol yapılmadığını, Belediye Meclisi üyesi olarak bizlere açıklayıcı bilgi verilmediğini anladım.
            Belediye Başkanımıza, ‘Satın alma yetkisi’ versek de, karşı taraf satmadığı sürece bunun anlamsız olacağını düşündüm. Belediye Meclis üyeleri olarak sağlıklı bilgilendirilmediğimiz için 22 kabul oyundan sonra uyarı anlamında çekimser kaldım.
            Belediye Meclisi’nde ilk kez çekimser oy kullandım. Ancak, Belediye Meclisi’nden geçen birçok karara red oyu kullandım. Red oyu kullandığım konular kamuoyuna açıklanabilir. Bundan hiç rahatsızlık duymam.
            Ben ve diğer çekimser oy kullanan CHP’li Meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte vicdanımızın elverdiğince, aklımızın erdiğince oy kullanmayı sürdüreceğiz.
            İstenseydi; Belediye Başkanlığı, Borsa Yönetimi, Devlet Temsilcileri, bir araya gelerek böylesine önemli bir konuda çözüm yolu rahatlıkla bulabilirlerdi. Medya yoluyla tartışıp, polemik yaratmak Karacabey’in yararına değildir.
            Ayrıca bu konuda, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Sayın Ekrem İşcan’a yönelik medyadaki haksız eleştirileri de vicdani bulmuyorum.”
            Avil, Belediye’nin daha şeffaf, Başkan’ın ise biraz daha hoşgörülü olmasıyla Karacabey adına sağlıklı bir gelişme yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.