Bizden olmayan hiçbir açıklamaya inanmayın!

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, velileri uyardı:

Okulların kapanmasına ve yeni kayıtların başlamasına az bir süre kala Karacabey’de çıkan söylentilerin nedeniyle kafaları karışması üzerine kamuoyunu aydınlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Bizim ağzımızdan çıkmayan hiçbir şeye inanmayın” dedi.

Bazı okulların öğretmen ve idarecileri tarafından velilere söylenen, “Önümüzdeki yıl burası sadece ortaokul olarak eğitim verecek. Anasınıfına ve ilköğretime kayıt yapılmayacak. Çocuklarınızı başka okula kayıt ettirin’’ yönündeki açıklamalara yanıt veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, bunların bilgi eksikliğinden kaynaklanabileceğini belirtti.

Önümüzdeki yıl için böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını duyuran Dingin, ‘’Herkes her şeyi biliyor ancak tek bilmeyen biziz. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuda inisiyatif bizde. Velilerimiz bu tip duyumlara aldırış etmesinler. Önümüzdeki hafta itibariyle kayıtlar başlıyor. Tüm velilerimiz kayıt işlemlerini normal bir şekilde yaptırabilirler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bir açıklama yapılmadığı sürece, bu tip duyumlara itibar göstermeyin” diye konuştu.

Kayıt parası yok, bağış olabilir!

Diğer taraftan yeni eğitim öğretim yılı öncesi, kayıt paraları hakkında da bilgiler veren Dingin, “Her yıl aynı söylentiler gündeme geliyor. Bazı veliler kendilerinden zorla kayıt parası alındığını ifade ediyor. Böyle bir şey olamaz. Tüm okul müdürlerini uyardık. Velilerden kayıt parası alınmayacak. Eğer bir veli bana gelip, ’benden zorla kayıt parası aldılar’ derse o okul müdürü hakkında işlem yaparım’’ dedi.

Kayıt parası alınmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Dingin, bunun ancak bağış adı altında alınabileceğini ifade etti.

Dingin, “Çocuklarını okullarla kayıt ettiren hiçbir veliden kayıt parası alınamaz. Zorla bağış da olmaz. Ancak veli isterse okula bağış yapılabilir. Bu konuda da miktarı veli belirler. Hiçbir koşulda veliden ne kayıt parası ne de bağış adı altında zorla para talep edilemez” diyerek konuya dikkat çekti.

Karne heyecanı

Son olarak 08 Haziran Cuma günü öğrencilerin karne heyecanı yaşayacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, ilçede 678 öğretmenle gelinen 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda, 10 bin 171’i ilköğretim ve 3 bin 295’i ortaöğretim olmak üzere toplam 13 bin 466 öğrencinin karne alacağını sözlerine ekledi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.