Bisikletçilerin Karacabey turu

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"nun, Karacabey ayağı, dün Bursa'daki Saltanat Kapı'da düzenlenen törenle başladı.

Törene, Vali yardımcıları Ahmet Hamdi Usta, Samet Ercoşkun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile Bisiklet Federasyonu temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Usta, bisiklet turunun, geçmişten günümüze büyük bir tanıtıma ev sahipliği yaptığını ve turizme büyük katkısının olduğunu dile getirerek, "Ulusal olarak bu yıl ikincisi yapılan bisiklet turunu, önümüzdeki yıllarda Bisiklet Federasyonu'nun takvimine alarak, uluslararası hale getirmek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız var" dedi.

Bisiklet turuna katılan yaklaşık 150 sporcu, bugün Bursa, Mudanya, Karacabey güzergahlarını izleyecek. Bilecik Söğüt'ten yola çıkan ve bisiklet turunun, Yenişehir, İznik, Gemlik ayaklarını tamamlayan bisikletçilerin, yarın da Bandırma, Biga ayaklarını tamamlayarak Çanakkale'ye varmaları hedefleniyor.

Amacımız dünyaya tanıtım

Yarışmanın üçüncü etabının startını veren Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, amaçlarını kuruluş ve kurtuluşun topraklarını dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, "Kuruluştan, Kurtuluşa Bisiklet Turunun ikicisini yapıyoruz.

Bu yarışın isim babası ve kurucusu Sayın Valimiz Şahabettin Harput'un direktifleri ile geçen yıl başlandı. Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valilikleri de bu yarışlara destek veriyor. Bu yarış 6 etap şeklinde devam ediyor. Bu üçüncü etap Bursa, Mudanya ve Tirilye üzerinden Karacabey'e geçecek." şeklinde konuştu. Yaklaşık 500 kilometrelik bir parkurun pedal ile aşılacağına dikkat çeken Usta, bu yarışların da uluslararası boyuta kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu' üçüncü etabının başlangıcına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Osmangazi'nin somut ve soyut değerlerini ayağa kaldırdıklarını belirterek, "Özellikle Osmangazi'de nerede bir tarihi değer varsa onu ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Bunun yanında soyut değerlere de önem ve destek veriyoruz. Bu bisiklet yarışı da çok önemli. Çünkü ilk başkent Bursa'da yapılan yarış, Kuruluştan Söğüt'ten, kurtuluşa Çanakkale'ye kadar olan bu güzergahta tarih takip edilmekte. Bu kapsamda Valiliğin başlattığı bu etkinliğe tam destek vermekteyiz." dedi.

Bu tur marka olabilir

Bursa'dan verilen üçüncü etaba İzmir'den katılan Rağıp Öztarım, Osmanlı'nın kurulduğu topraklar Söğüt'ten Bursa'ya kadar pedal çevirdiğini belirterek, "Buraya kadar pedal çevirdim. Bu önemli turda bulunmaktan mutluyum. Osmanlının kuruluşu ve Cumhuriyetin kurtuluşunu yaşatmaya çalışıyoruz. Ben bu turun markta olacağına inanıyorum." dedi.

Bursa'dan katılan eski milli bayan bisikletçi Füdel Aşır da, bisiklete 7 yıl ara verdikten sonra bu tur ile döndüğünü belirterek, "Valiliğimiz ve il müdürlüğümüzün bu projesini duyunca çok hoşuma gitti ve mutlaka dahil olmalıyım dedim. İlk tur çok zor geçti. Toplam 95 kilometre zor çok uzun ve yorucu yokuşlar vardı." şeklinde konuştu. Bu turunda Kapadokya turu gibi marka olacağına dikkat çeken Aşır, toplam 8 bayan olarak bu tura destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Turun en yaşlı bisikletçisi ise 61 yaşındaki İzzet Engin ise, düzenlenen tura destek vermek için Bursa'dan yalnızca bu etaba katıldığını belirterek, her gün bisiklete bindiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.