Bisikletçiler bugün Karacabey’de

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen, “Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu” başladı. Bisikletçiler bugün Karacabey’in “Kurtuluş Günü” nedeniyle ilçemizden geçerek, Bandırma’ya geçecek.
            Birinci ve ikinci etapları tamamlanan organizasyon Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu Bilecik Söğüt’ten start aldı. 80 bisikletçi, uzun süre pedal çevirdikten sonra Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından pedal çevirmeye devam eden bisikletçiler daha sonra Bursa’nın Yenişehir ilçesine ulaştı.
İlçe merkezinde Yenişehir Kaymakamı Samet Ercoşkun, Belediye Başkanvekili Halit Düvencioğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ve diğer yetkililerce karşılanan bisikletçiler daha sonra protokol ile birlikte Babasultan Parkı’nda yemek yedi.
            Yemeğin ardından tur güzergahındaki İznik’e doğru yola çıkan bisikletçileri protokol uğurladı. Bisiklet turunun ikinci etabı İznik, Gemlik ve Bursa Tophane’de sona erdi.
B          ugün Mudanya istikametinde devam edecek bisiklet turu, öğleden sonra Tirilye ve Karacabey’de noktalanacak. 4. etapta ise Karacabey, Bandırma ve Biga’dan geçilecek. Son etap ise Çanakkale Gelibolu’da sona erecek.
            Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Bilecik Söğüt’ten başlayan, “Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu”, 17 Eylül Cumartesi günü Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığı Çanakkale Gelibolu’da sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.