Birliğimizi kimse bozamaz!

Ziraat Odası’nın iftarında terör belası konuşuldu:

Karacabey Ziraat Odası’nın düzenlediği geleneksel iftar yemeği büyük ilgi gördü. Borsa Lokantası’na ait bahçede verilen iftar yemeğinde terör belasına karşı birlik beraberlik mesajları verildi.
İftara AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Ziraat Odaları Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Başoğlu, Karacabeyli Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır’ın babası Ramazan Kındır, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, delegeler ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Çiftçi sorunlarını dile getirmeyeceğiz
Konukları tek tek kapıda karşılayarak ilgi gösteren Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Meclis Başkanı Nuri Karaca ve yöneticiler, kutsal Ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirtti.
Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, katılımlarından dolayı tüm konuklara teşekkür ederken, Meclis Başkanı Nuri Karaca ise artan terör olaylarına dikkat çekti. Gübre ve mazot fiyatlarında sürekli artış olduğunu belirten Karaca, “Ancak şuan ülke gündeminin ilk sırasında terör olayları var. Bu nedenle çiftçi sorunlarını dile getirmeyeceğiz” dedi.
Terörle mücadele devlet politikasıdır
Ramazan ayının birlik beraberlik ayı olduğuna dikkat çeken AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, “Bu birliğimizi bozmak isteyenler var. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece terör bizi yıkamayacaktır. Terörle mücadele bir devlet politikasıdır. Bu nedenle herkesi ilgilendirmektedir. El birliğiyle bu beladan kurtulacağız. Ben bu bölgenin çocuğuyum ve sorunları biliyorum. Çiftçimizin sıkıntılarına da çözüm bulacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.
İçinizden biriyim
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, siyasi bir kimliğe sahip olmasına karşın çiftçiliğin içinden geldiğini söyledi. Uzun yıllar Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı görevinde bulunduğunu dile getiren Demiröz, “İçinizden biriyim. Sıkıntılarınızı biliyor ve her platformda paylaşıyorum. Ancak tarım konusu Türkiye için büyük önem taşımasına karşın gerekli ilgiyi görmüyor. El ele verip çiftçimizin yüzünü güldürmeliyiz. Ülke gündemi şu an terör olaylarıyla sarsılıyor. Maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor. Karacabeyli şehidimiz Erhan Kındır ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.
Gübre fiyatlarına “dur” denmeli
Ziraat Odaları Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Başoğlu da terör olayları nedeniyle çiftçi sorunlarına pek değinmek istemediğini ancak özellikle gübre fiyatlarındaki artışın dayanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi.
Başoğlu, “Çiftçi üretmezse sanayici gübre satamaz. Sanayici gübre satamazsa kar edemez. Bu ülkede çiftçinin yüzü gülmezse, kimsenin yüzü gülmez. Sanayicilere sesleniyorum. Gübre fiyatlarındaki artışa bir son verin. Bu koşullarda artık gübre alacak gücümüz kalmayacak. Siyasilerimizden de bu konuya el atmalarını bekliyoruz. Bizler üretmek istiyoruz. Şimdi tarımı konuşmaya başlasak, günler alır. Son sözüm, Türk çiftçisinin sesine kulak verilsin” diyerek sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.