Bir yıldız doğuyor!

Bir yıldız doğuyor!
Karacabey’de dünyaya gelen ve şu an da Banvitspor’un genç takımında oynayan Fatih Cantitiz, Genç Milli Takım kampına çağrılarak ilçemizin gururu oldu.
1992 Karacabey doğumlu olan Fatih Cantitiz, 7 yaşında Karacabey’de Oyak Renault’un açtığı kış okullarına katıldı ve buradan da yaklaşık 50 kişi arasından denenmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyespora seçildi.
Basketbol sevdası ve ailesinin büyük desteği ile yaz idmanlarına Karacabey’den o yasına karşın her gün Bursa’ya gidip geldi.
1999-2000 sezonu Minikler Valilik Kupası’nda oynadı. Daha sonra kulübün kapanmasıyla tüm takım Makospor’a geçerken o Oyak Renault’a transfer oldu. 2004 yılına kadar Karacabey-Bursa arası idmanlara giden Fatih Cantitiz, daha sonra kulüp lojmanlarında kalmaya başladı ve sekizinci sınıfı Bursa Altıparmak Fethi Açançiçek İlköğretim Okulu’nda bitirdi.
Burada güzel bir sezon geçiren Fatih Cantitiz, liseye Bursa Nilüfer Fatih Lisesi’nde gitmeye başladı. Bir taraftan okul, diğer taraftan da idmanlar ve maçlar Fatih’in derslerinde sıkıntı yaratsa da, gösterdiği üstün performans ile dikkatleri üzerine çekti.
Oyak Renault, lojmanlarını altyapıya kapatınca Bursa’dan ayrılmak zorunda kalan Fatih, kendisiyle ilgilenen Bandırma Banvitspor’da denenmeye alındı ve genç takımda idmanlara başladı. Banvit’teki sezonunun birinci yılında Efes Pilsen’e çeyrek finalde 1 sayıyla kaybederek Türkiye beşinciliğini yakaladılar.
Bandırma Kemal Pireci Lisesi’nde okuyan ve şu an Banvitspor’daki 2. sezon çalışmalarını en iyi şekilde sürüdüren Fatih Cantitiz, kulüp olarak “Gençler Türkiye Şampiyonası” ve Türkiye’de yapılacak “Liseler Arası Dünya Şampiyonası”na katılarak çıkışını sürdürmeyi hedefliyor.
Gösterdiği müthiş performans neticesinde milli takım kampına çağrılan Fatih Cantitiz, seçmelerde elenmesine karşın alkışı hak etti. Daha yolun başında olduğunu ifade eden Fatih Cantitiz, önümüzdeki yıllarda Milli takıma mutlaka seçileceğini belirtti.
Fatih Cantitiz, “Bir forvet olarak sorumluluklarımın farkındayım. Milli takım her şey demek değil ancak, kendime inancım tam. Basketbol hayatımın en önemli parçasıdır. Kendimi en iyi şekilde geliştirip hem Karacabey’e, hem Banvitspor’a hem de ülkeme layık bir sporcu olma hedefinden hiçbir zaman şaşmayacağım” diye konuştu.
Fatih’in başarısında büyük emek sahibi olan baba Halit Cantitiz ise, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, “Genç yaşına karşın büyük işler başardı. İlerleyen yıllarda daha önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. Her zaman Fatih’in yanındayız. Karacabey’in bağrından kopmuş bir yıldıza ilçe halkının da sahip çıkmasını istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.