Bin 500 fidan toprakla buluşacak!

Beylik Köyü, “Hedef Daha Yeşil Bursa” kampanyasına ev sahipliği yapıyor:
  
*Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi tarafından geleneksel hale getirilen ağaç dikme kampanyalarının bir yenisi yarın saat 11.00’de Beylik Köyü’nde yapılacak.
*Gerçekleştirilecek anlamlı kampanya ile Beylik Köyü girişinde bulunan ağaçlandırma sahası ve Beylik İlköğretim Okulu bahçesine bin 500 adet fidan dikilecek.
 
Karacabey Beylik Köyü, yarın çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi önderliğinde ,“Hedef Daha Yeşil Bursa” isimli ağaç dikme kampanyası ile bin 500 fıstık çamı, akasya ve ıhlamur türü toprakla buluşacak.
Saat 11.00’de başlayacak törende Bursa’ya yeni akciğer kazandırmak amaçlanıyor.
Bursa ve Karacabey protokolünün de katılacağı programda, Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi İmtiyaz Sahibi Kenan Öksüzoğlu ve Dergi personellerinin yanı sıra, ilçede bulunan okulların öğretmen ve öğrencileri ile kampanyaya sponsorluk yapan firmalar da hazır bulunacak.
Anlamlı kampanya ile ilgili bilgiler veren Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi İmtiyaz Sahibi Kenan Öksüzoğlu, “Hızla kirletilen ve tahrip edilen dünyamızın sesi olmayı amaçlayarak kurduğumuz dergimiz aracılığı ile çevre kirliliğine karşı halk kitlelerinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklerle kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz.
Ülkemizde geçmişi çok kısa olan çevre koruma bilincini Avrupa düzeyine çıkartmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, halkın özellikle genç insanlarımızın katılımıyla ‘Ağaç Dikme, Çöp Toplama’ gibi kampanyalar düzenliyor, çevre panelleri, çevre korumanın önemi ve gerekliliğini insanlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Yaşanan çevre kirliliklerinin üzerine gidip araştırmalar yaparak caydırıcı bir etken olmak istiyoruz.
Okuma alışkanlığının olmadığı ülkemizde dergi yayın hayatımızı, yayıncılığın zorlukları ile mücadele ederek sürdürüyoruz. Yaşadığımız tüm zorluklara karşın bir avuç çevreye duyarlı kitle sayesinde yayınlamaya devam ediyoruz.
Geleneksel hale getirdiğimiz ‘Fidan Dikim Kampanyaları’ ile her yıl duyarsızlık ve ihmal sonucu yanan orman alanlarının yerine yeni yeşil alanlar oluşturuyoruz. Halkın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kampanyalarımızda katılımcılara doğa sevgisini aşılamayı hedefliyoruz.
Bu doğrultuda, Beylik Köyü’nde yarın düzenleyeceğimiz kampanyamıza tüm Karacabey halkını davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.