Bilgi ve Kültür Yarışması’nda şampiyon Cumhuriyet!

20 sorunun tümüne doğru yanıt verdiler:

Kapalı Spor Salonunda önceki gün düzenlenen yarışmaya 23 ilköğretim okulu katıldı. Yarışmada 20 soruya da eksiksiz yanıt veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu, ilçe birincisi oldu.

Yarışmanın jüri üyeliklerinde ise; Türkçe Öğretmeni Ramazan Kahraman (14 Eylül İ.Ö.O.), Türkçe Öğretmeni Kadir Yılmaz (Şehit Bahadır Tayfur İ.Ö.O.), Matematik Öğretmeni Elif Şimşek (İstiklal İ.Ö.O.), Matematik Öğretmeni Kürşat Şahin (Uluabatlı Hasan İ.Ö.O.), Fen ve Teknoloji Öğretmeni Sevtap Öner (Cumhuriyet İ.Ö.O.), Fen ve Teknoloji Öğretmeni Besim Seyhan (Şehit Serkan Şahin İ.Ö.O.), Sosyal Bilgiler Öğretmeni Turgut Akkuşçi (Muhsin Özdamar İ.Ö.O.), Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tuncay Güneş (Ömer Matlı İ.Ö.O.), İngilizce Öğretmeni Nuray Memuş (Atatürk İ.Ö.O.) ve İngilizce Öğretmeni Şerife Balkan Şen (Hacı Ahmediye Onur İ.Ö.O.) yer aldı.

Heyecan dolu yarışmada öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ile İngilizce derslerinden 20 klasik soru iletildi.

Büyük çekişmenin yaşandığı yarışma sonunda Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 20 sorunun tümünü doğru cevaplandırarak 100 puanla birinciliği elde etti.

20 sorunun 19’una doğru yanıt vererek 95 puan alan 14 Eylül İlköğretim Okulu ile Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulları ikincilik için yarıştı. Aynı puana sahip olmaları nedeniyle iki okul için yedek sorular iletildi. Puanları eşit olan iki okul için sorulan ilk yedek sorunun ardından 14 Eylül İlköğretim Okulu ilçe ikincisi, Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu da ilçe üçüncüsü oldu.

Yarışmanın ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal, Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Nevzat Kaya ve Mehmet Arı, dereceye giren öğrencilere plaket ve madalyalarını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.