Beyin Cerrahı istenmiyor mu?

Karacabey Devlet Hastanesi'ndeki sağlık rezaletine gün geçmesin ki yenileri ekleniyor:

Karacabey Devlet Hastanesine bir ay önce atanan Beyin Cerrahı Rifat Akdağ'ın görevine başlatılmadığı ve geri gönderilmek istendiği iddiaları gündemi sarstı.

Bursa ilçeleri arasında en iyi yoğun bakım ünitesine sahip olan Karacabey'e beyin cerrahı gibi yaşamsal önem taşıyan uzman doktor gelmesinin bilerek engellendiği belirtiliyor. Yoğun bakım ünitesindeki cihazların son model olduğu dile getirilirken, buna karşın “Gerekli donanım yok” bahanesiyle Beyin Cerrahı Rifat Akdağ'ın geçici görev adı altında başka yere gönderilmesi planlandığı ileri sürüldü.

Karacabey'deki yoğun bakım ünitesinde beyin ameliyatlarının rahatlıkla yapılabileceği gibi bel fıtığı, omurilik zedelenmesi, beyin ve sinirle ilgili tüm hastalıkların da tedavi edilebileceği ifade edildi.

Ancak tüm bunlara karşın, yeni atanan ve görevine bir türlü başlatılmayan Beyin Cerrahı Rifat Akdağ'ın Karacabey'den alınıp başka bir yere gönderileceği iddiaları şok etkisi yarattı.

Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyaç doğrultusunda Karacabey'e atadığı Beyin Cerrahı'nın gönderilmek istenmesi tepkileri de arttırdı.

Karacabey Devlet Hastanesi'nin sürgün yeri olduğu konuşulurken, “Yönetim boşluğu var. Hastaneyi kimin yönettiği belli değil. Başhekim Bursa'da yaşadığı için Hastane'ye bir gün geliyor, bir gün gelmiyor. Ara sıra geldiğinde de kimse göremiyor. Evrak imzalatmak isteyen hemşireler bile bulamıyor Başhekimi. Böyle hastane olur mu? Bu nasıl iş? Sağlık gibi çok önemli bir konu göz ardı ediliyor.

Daha önce de uzman doktorlar geçici görev adı altında Karacabey'den başka yere gönderildi. Kadrosu Karacabey'de, ancak kendisi başka yerde çalışıyor. Bu nasıl mantık? Hal böyle olunca da Sağlık Bakanlığı, Karacabey'de uzman doktor var sanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü, Bakanlığa bu konuda bilgi vermediği için olan hep Karacabey'e oluyor. Şimdi yine benzer bir durumla karşı karşıyayız.

Karacabey'e atanan Beyin Cerrahı, saçma bahanelerle ilçeden adeta bilinçli olarak geri gönderilmek isteniyor. Uzman doktorlar sudan gerekçelerle kaçırılırken, yetkililer de uyduruk yalanlarla kandırılıyor. Mustafakemalpaşa'da iki beyin cerrahı var. Neden acaba? Halkın sağlığıyla bu kadar rahat oynayabilen yöneticiler, ne yapmaya çalışıyor?” yorumlarına neden oldu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.