Beyen ailesine yardım eli

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği aracılığı ile bu yıl 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nde bir engelli aileye daha el uzattı. 

Muratlı Köyü'nde harabe bir evde 10 yaşındaki Halil ve 9 yaşındaki oğlu İbrahim ile birlikte oturan yürüme engelli Nazlı Beyen, bundan sonraki yaşamını daha rahat şartlarda sürdürecek. 

Derneğin, Karacabey'deki net engelli sayısını kayıt altına almak için gezerken Muratlı Köyü'nde tanıştığı Beyen Ailesi, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Belediye'nin de desteği ile sıcak bir yuvada kışı geçirecek.

Dernek Başkanı Kadir Altıneler'in ailenin dramını Belediye Başkanı Ergün Koç ile paylaşmalarının ardından Başkan Koç, olaya duyarsız kalmadı. Dernek aracılığı ile Emirsultan Mahallesi'nde bir evin kiralanmasının ardından içerisinin badanasının yanı sıra köyden taşınmasına da yardımcı olan Başkan Koç, çocukların okulları ile de yakından ilgileneceğini söyledi. Koç, ayrıca aileye Gıda Bankası aracılığıyla erzak ve kıyafet yardımı yapılacağını da belirtti.

Beyen Ailesi'ne Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın da büyük desteğinin olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Kadir Altıneler, bazı ev eşyalarının hayırsever Karacabey halkı tarafından karşılandığını, ancak yine de bazı ev araç gereçlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bu arada, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mustafa Üner'de Beyen ailesinin evine giderek, devlet adına yapılacak yardı yerinde inceleyerek gerekli notları aldı.

Nazlı Beyen'in 9 ve 10 yaşındaki çocuklarının da dernek aracılığı ile Ömer Matlı İlköğretim Okulu'na kayıtları yaptırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.