Beyaz Melekler’in günü

Karacabey’deki sağlık kurumlarında görev yapan “Beyaz Melekler” “Hemşireler Haftası” nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koydu.
Çelenk sunma törenine, Baş Hekim Yavuz Kaan Bütün, Baş Hemşire Hüsniye Kayacan, Baş Hekim Yardımcısı Ayşe Başar, Devlet Hastanesi Müdürü Kazım Öztürk, Karacabey’deki sağlık kurumlarında çalışan hemşireler ve Mustafakemalpaşa Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan öğrenciler katıldı. Çelenk sunma töreninden sonra Kaymakamlığı ziyaret eden hemşireler, sıkıntılarını anlattılar ve Dursun Balaban’dan aldıkları övgüyle moral depoladılar. Balaban, “Sağlık insanın en değerli özelidir. Sizler bu etkileşimin sabır ve hoşgörü kavramlarısınız. Sizlere düşen görev gelecek kuşaklarınızı iyi eğitmektir. Meslek içindeki eğitime önem verilmelidir. Hemşire hasta ilişkilerinde sürekli özverili yaklaşın” şeklinde konuştu.
Sağlık Grup Başkanlığı’nda düzenlenen törende “Beyaz Melekler”e, Dr. M. Kutsal Altıntaş’ tarafından çam sakızı çoban armağanı küçük hediyeler takdim edildi. Altıntaş burada yaptığı konuşmada hemşirelerin özveriyle çalıştıklarını belirterek onları kutladı. Altıntaş, hemşirelerin doktor ve hasta arasında hem köprü, hem de hastaların tedavi sürecinde doktorların en büyük yardımcıları olduğunu vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.