Belediye’nin “Sınırsız Dostluklar Projesi”

Belediye’nin “Sınırsız Dostluklar Projesi”
Karacabey Belediyesi AB’nin “Hibe fonları”dan yararlanmak üzere hazırladığı “Sınırsız Dostluklar Projesi”nde son düzenlemeler yapılıyor.
Partner ilçe olarak kardeş şehir Nedelino’dan (Bulgaristan) gelen üç kişilik heyet Karacabey’de dört gün süreyle çalışma yapacak. Hazırlanan projenin, 2008 Şubat’ına kadar AB’den onay alması bekleniyor. Projeye göre, Belediye’lerin dışında, iki ilçedeki sivil toplum kuruluşları da karşılıklı olarak bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.
Bulgaristan’da AB projeleri konusunda baş uzman olarak görev yapan Veliçko Yordanov ile görevli bayanlar Ema Eneva ve Veliçka Kostadinova’nın Karacabey’de Adem Kahyaoğlu’nun koordinatörlüğünde dört gün süreyle proje için çalışacaklarını belirten Belediye Başkanı Ergün Koç, konuk heyete Belediye’de büro tahsis edildiğini açıkladı.
190 bin euro değerindeki proje bedelinin yüzde 90’ı AB tarafından karşılanacak. Karacabey ve Nedelino Belediye Meclisleri’nin onayladığı “Sınırsız Dostluklar” projesinde, iki ilçenin uzun vadeli iş birliği yapması öngörülüyor. Başkan Koç, proje kapsamında her iki ilçede bulunan STK’ların karşılıklı bilgi ve deneyimlerini paylaşacağını ve AB yetkililerine sunulacak dosyaya ilişkin görüşlerini belirtti. Koç, “Karacabey ve Nedelino arasında sınırlı kalmayıp, özellikle ekonomik alanda Bulgaristan çapında işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Sosyal, kültürel, tarihi ve doğal değerlerin ele alınacak olan projede, karşılıklı seminer ve toplantılar gerçekleştirilmesi yer almaktadır. Bu proje, demokratik toplumların neler yapabileceği konusunda bir aşamadır. AB üyesi olan Bulgaristan ile aday ülke konumundaki Türkiye’nin sıkı işbirliğini gündeme getiriyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.