Belediye’nin insafsızlığına tepki

Tavşanlı Mahallesi N. Katrak Sokak No:17/A adresinde bindallı işleme sanatından geçimini sağlayan Aynur Bilgin, Belediye’nin ses desibeli ölçümlerini bile yapmadan işyerini kapatmak istemesine çok üzüldüğünü söyledi.

            Zabıta’nın bir kişinin ağzına bakarak hareket ettiğini belirten Aynur Bilgin, “Belediye’den iş yeri açma ruhsatı alamıyorum. Ruhsat alamadığım için de üzerimde baskı kurdular ve defalarca işyerimi kapatmamı söylüyorlar. Bana sık sık ceza kesiyorlar. Ancak ruhsat almak için başvurduğumda ise çok yüksek sesle iş yaptığımı ve hakkımda şikâyet olduğunu belirtip ruhsat vermiyorlar. Bunun için gerekli ses desibeli ölçümü dahi yapmadan işyerimi kapatıp, Sanayi Çarşısı’nda faaliyet göstermemi istiyorlar. İşim gereği makinelerle çalışmak zorundayım. Ancak yalnızca benim işyerimde değil, çevrede de yüksek sesle çalışan işyerleri var. Onlara kimse bir şey demiyor. Belediye Zabıta ekipleri, yalnızca bir kişinin  sözüne bakıp, beni mağdur ediyor” dedi.

            Yaptığı işin önemine dikkat çeken Aynur Bilgin, “Bindallı işleme sanatı, kültürümüzün en önemli parçalarından biridir. Ürünlerim Fransa’da sergilendi. www.bindalli.net internet adresinde işlemelerim mevcuttur. Bu konuda Fransa Devleti’nden teklif bile aldım. Fransa, bana çalışmam için davet gönderirken, kendi memleketimde hor görülüyorum. Kimse bana sahip çıkmıyor. Bu nasıl iştir hiç anlamadım” şeklinde Belediye’yi eleştirdi.

            Üniversiteye giden iki çocuğu için çalışmak zorunda olduğunu vurgulayan Aynur Bilgin, yetkililerden sesine kulak verilmesini istedi.

            Belediye Zabıta ekiplerinin kendisine kestiği Tespit Tutanağı’na dikkat çeken Bilgin, “Bana ruhsatım yok diye ceza kesiyorlar. Oysa, yüksek ses nedeniyle bu cezanın kesildiğini belirten bir belge sunmuyorlar. Ses desibeli ölçümü yaptırmıyorlar. Üstüne bir de Zabıta Amiri, ‘Bende senin burada çalışmanı istemiyorum’ diyor. Bunu neye göre söyleyebilir. Bu benim ekmek teknem. Bir kişi şikâyetçi diye işyerimin kapanmasını kabul edemem. Yanlış bir iş yapmıyorum. Kolaylık gösterilmesini istiyorum. Kadın halimle Sanayide çalışamam. Kaldı ki müşterilerimin tümü bayanlardan oluşuyor. Yetkilerden sesime kulak vermesini rica ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Yasalar ne diyorsa onu uyguluyoruz!

Konuyla ilgili görüştüğümüz Belediye Zabıta Amiri Ayhan Aksoy ise, Aynur Bilgin’in tepkisine anlam veremediğini söyledi.

            Bilgin’in işyerinin apartman altında olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Söz konusu işyerinde 16 dikiş makinesi dışında, farklı makinelerde var. Hal böyle olunca da çok yüksek ses meydana geliyor. Vatandaşın mesleğine saygı duyuyoruz. Ancak bu konuda yüksek ses olduğu gerekçesiyle apartman sakinlerinden şikâyet alıyoruz.

            Kendisinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ses desibeli ölçümü yaptırması ve “Çevre ve insan sağlığına uygundur” raporu alması gerekir. Eğer bize böyle bir rapor getirirse, o zaman işyeri açma ruhsatı alabilir. Aksi takdirde yasalar neyi gerektiriyorsa onu uygulamak durumundayız” şeklinde açıklama yaptı.

            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.