Belediye’nin eğitime desteği sürüyor

Karacabey İstiklal Ortaokulu'na yeni eğitim sistemiyle köylerden gelen 203 öğrencinin yemekhane sorununa Belediye Başkanlığı el attı. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ergün Koç,  45 gün içerisinde yemekhanenin hizmete açılacağını belirtti.    

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Karacabey'de de yeni eğitim – öğretim sistemiyle birlikte çeşitli düzenlemeler hayata geçirildi. İstiklal İlköğretim Okulu, ortaokula çevrilerek, taşımalı sistemle köylerden 203 öğrenciyi bünyesine kattı. Ancak okulun mevcut yapısı içerisinde, köyden gelen öğrenciler için yemekhane olmaması Belediye Başkanlığı'nı harekete geçirdi.

Başkan Ergün Koç, 23 Nisan günü İstiklal Okulu'nda düzenlenen Çocuk Bayramı'nda yemekhane yapımını üstleneceklerini duyurdu.

Okulların açılmasıyla birlikte köyden gelen öğrencilerin muhtarlık tarafından geçici olarak gösterilen alanda yemek yediklerini dile getiren Başkan Koç, “Bizim dışımızda gelişen olaylar nedeniyle inşaata gecikmeli başladık. Öğrencilerin hak ettikleri şartlarda beslenme ihtiyaçlarını karşılamaları için çalışmaları tüm hızla sürdürüyoruz” dedi. Ayrıca Başkan Koç, 45 gün içerisinde yeni yemekhaneyi öğrencilerin hizmetine açacaklarını kaydetti. 

Önceki gün çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Koç, görevlilerden bilgi aldı. İnşaat alanın yaptığı açıklamada 45 günlük bir süre içerisinde bu inşaatı da bitirmeyi hedeflediklerini yineleyen Başkan Koç “Hızımız ve kararlığımızı görmek isteyenler Esentepe'deki spor salonuna, Panayır alanına ve bu okulun bahçesine iyi baksınlar. Kimse bize bu hizmetleri yapın demedi ve bu işler Belediyenin yapmakla mükellef olduğu işlerden değildir. Ama insan odaklı hizmet anlayışımız bunları yapmamızı gerektirdi” dedi.

Yapımı Belediye Başkanlığı tarafından üstlenilen yemek salonunda, mutfak ve lavabo alanlarıyla öğrenciler için nezih ve hijyenik bir alan yaratılmış olacak. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.