Belediye’den Ulu Cami’ye rötuş

Belediye’den Ulu Cami’ye rötuş
Karacabey Ulu Camii, Sütaş ile Belediye’nin ortak çalışmasıyla restore edilecek. Belediye Baş-kanı Ergün Koç ayrıca, İmaret Caddesi’nin üzeri-ne de Dayı Karaca Bey heykelinin dikileceğini söyledi.
Osmanlı Padişahı 1. Murat Hüdavendigar tarafından yaptırılan Ulu Camii’nin birçok depremle, ağır hasar gördüğünü ve onarım yapılmasının gerekli olduğunu belirten Koç, “Tarihi mirasımıza sahip çıkıyor ve asırlarca ayakta durması için adım atıyoruz. SÜTAŞ ile Belediyemiz değerli eserin restitüsyon, restorasyon ve röleve çalış-malarını birlikte gerçekleştirecek. Bursa Vakıflar Bölge Müdür-lüğü’nden çalışmalara başlamak için izin bekliyoruz. Belediyemiz ile SÜTAŞ’ın el ele vermesiyle Ulu Camii yapıldığı dönemdeki haline getirilerek ibadete açılacaktır” dedi.
Koç, Beylerbeyi Dayı Karaca Bey’in heykelinin İmaret Caddesi üzerine konulacağını belirtirken “İlçemize adını veren Osmanlı komutanının adını ölümsüzleştirmek istiyoruz. Dayı Karaca Bey anıtının bulunduğu bölgede ayrıca çevre düzenlemesi yapılacak ve anıtın açılışı. 14 Eylül 2007’de yapılacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.