Belediye’den “Sanal İhbar” uygulaması

Karacabey Belediye Başkanlığı, yaya kaldırım işgallerini önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlatıyor. Bundan böyle vatandaştan gelen sanal ihbarlar değerlendirebilecek. Vatandaştan gelen fotoğraflarda kurallara aykırı bir görüntü varsa, Belediye'de ilgili mercilerce incelendikten sonra gerekli uyarı ve cezai işlemleri gerçekleştirecek.
İlçede vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması adına Karacabey Belediyesi Başkanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle bazı esnafların sandalye, dolap ve benzeri satış ve hizmet ürünlerini yaya kaldırımlarına ve yola koymaları ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılanıyordu. Bu anlamda denetimlerini sıklaştıran Zabıta ekipleri, dükkân önlerindeki malzemeleri toplayarak kurallara uymayan iş yerlerine gerekli uyarı ve cezai işlem uyguluyordu.
Tüm bu çalışmalara rağmen yasağa uymayan ve zabıta ekiplerinin gitmesinin ardından ürünlerini çıkartarak tekrar yaya kaldırımlarını işgal eden esnafı bu kez zor günler bekliyor. Çünkü Karacabey Belediye Başkanlığı bundan böyle vatandaştan gelecek fotoğraf ve benzeri görüntüleri de değerlendirerek, toplumun düzenine aykırı davranış sergileyen işyeri ve şahıslara ceza yazılabilecek.
Karacabey Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada vatandaşların bu konuda belediye ekipleriyle işbirliği yapmasının önemine değindi. Buna göre, yaya geçitlerine park eden araçlar, yollarda araç parkını önleyen dubaların üstüne park eden araçlar, yaya kaldırımını işgal eden esnaf ve kapı önüne sandalye ve masa koyan kıraathaneler ve buna benzer toplum düzenini bozan durumlarda vatandaşlar cep telefonları ya da fotoğraf kaydedici cihazlarla çektikleri görüntüleri internet aracılığıyla belediyeye ulaştırmaları yeterli olacak.
Türkiye'de bu uygulamayı hayata geçiren bir kaç belediyeden biri olan Karacabey Belediyesi, ihbarları karacabeybel@gmail.com adresinden ya da facebook'ta Karacabey Belediyesi resmi sayfasında yer alan mesaj bölümünden yapılabileceği duyuruldu.
İhbar niteliği taşıyan mesajlarda söz konusu şikâyet işyeri ile ilgiliyse işyerinin genel görüntüsü ve yasağa aykırı hareketin fotoğraflanması, şikayet konusu yanlış park gibi taşıtlar üzerine ise aracın plakası ile yasağa uymayış şeklinin fotoğrafının gönderilmesi duyuruldu. Fotoğrafın üzerinde oynanmamış orijinal kayıt olması gerektiği belirtilirken, çekildiği yer hakkında belirtici bir adres tarifinin ve tarihin de yer alması gerektiği vurgulandı.
Yapılan açıklamada ayrıca, fotoğraflı şikayet ve taleplerin sadece bunlarla sınırlı olmadığını, vatandaşın göstermek istediği tüm sıkıntıların fotoğraf yoluyla belirtilen adreslerden yapılabileceği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.