Belediye’den ağaç açıklaması

Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, ilçedeki bazı yerel gazetelerde yer alan “Belediye parke taş için ağaç kesti” şeklindeki haberle ilgili açıklama yaptı. Parke taş yapımı için ağaç yıkıldığının yanlış bir ifade olduğunun altını çizen Vural, ihmal sonucu kaza ile 2 ağacın devrildiğini ve bununla ilgili gerekli soruşturmanın da yürütüldüğünü belirtti.
Drama Mahallesi 14 Eylül Caddesi üzerindeki parke taş çalışması sırasında 2 ağacın kırılması, vatandaşların tepkisine neden olmuştu.
Olayın kendilerine bir vatandaş tarafından haber verildiğini belirten Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, “Mahalle sakinlerimizin sosyal medya üzerinden duyuru yapması üzerine harekete geçtik. Çalışmalar sırasında adı geçen operatörler ile soruşturma kapsamında görüştük. Olayın kaza sonucu meydana geldiği belirtildi. Söz konusu ağaçların beton kaldırımın yüzeyinde ve derine doğru köklü olmamasından dolayı, çalışma esnasında kırılan kaldırım ile birlikte devrildiği belirtildi. Yerlerine çiçekli bitkilerden hatmi ağacı dikerek telafi etmeye çalıştık. Elbette ki bizler de tatmin olmadık. Şehir içindeki ağaçların sayısını çoğaltmaktan yanayız. Belediyecilik anlayışımız dahilinde ağaçları yok etmek değil, çoğaltarak yaşatmak istiyoruz ve bu konuda taviz vermiyoruz.
Görevli arkadaşlarımızı da bu konuda ikaz ederek daha hassas davranmalarını bildirdik. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini istemeyiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.