Belediye sözünü tuttu

Karacabey Belediyesi, Karakoca Köyü'nde yaşayan Belgi ailesine sözünü tuttu ve yaşadıkları harabe haldeki çöp evden kurtardı. Köyde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanının tüm bakım ve onarımını kısa sürede yapan Karacabey Belediyesi, zor durumdaki Belgi ailesinin bundan böyle insanca koşullarda yaşamasını sağladı.
Belgi ailesinin mutluluğunu paylaşmak amacıyla dün Karakoca Köyü'ne giden Belediye Başkanı Ergün Koç ile Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, desteklerinin devam edeceğini duyurdu.
Mevsimlik işçilik yapan Hayrettin Belgi (45), eşi Songül (29), çocukları Yusuf (10), Pınar (4) ile 18 aylık olan ikiz bebekleri Melek ve Burcu, harabe evden yeni oturacakları lojmana geldiklerinde büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yaşadı.
Tüm ihtiyaçları giderilen Belgi ailesi, ilgilerinden dolayı Belediye Başkanı Ergün Koç ve Başkan Yardımcısı Talih Düzgören'e teşekkür etti.
Belediye olarak desteklerinin süreceğini belirten Belediye Başkanı Ergün Koç, üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Başkan Koç, Köy Muhtarı Necati Varol vasıtasıyla aileye her zaman sahip çıkılacağını ifade etti.
Geçtiğimiz haftalarda, köyde yaşayan çocukların aşılarını yapmak için gittiği evde üzücü manzarayla karşılaşan Karakoca Köyü ebesi Necla Korkmaz'ın, durumu Karacabey Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı'na bildirmesiyle başlayan süreçte, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören de önceki hafta aileyi ziyaret ederek destek sözü vermişti.
Çok kısa sürede sözünü tutan Karacabey Belediyesi, zor durumdaki ailenin daha insanca koşullarda yaşaması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanın tüm bakım ve onarımını gerçekleştirdi. Hafta sonu demeden çalışan Belediye personeli, Belgi ailesinin kısa sürede yeni evlerine taşınmasını sağladı.
Mutluluğu gözlerinden okunan Hayrettin Belgi ile Songül Belgi çifti, kendilerini yalnız bırakmayan Belediyeye teşekkür etti. Belgi ailesi, bundan böyle hayata daha pozitif bakacaklarını dile getirdi.
Belediye'nin yanı sıra, ailenin giysi, gıda ve çocukların tüm ihtiyaçlarının da hayırsever vatandaşlardan karşılandığı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.