Belediye kiracılarına savaş açtı

Belediye kiracılarına savaş açtı
Karacabey Belediyesi taşınmazlarını kiralama dönemine son veriyor. Yüzden fazla kiracı ise Belediye’nin ne yapmak istediği belli olmayan ilginç uygulamaya öfkeli.
Belediye kiracılarına gönderdiği tebligatta 01.01.2008 tarihinden itibaren gayrimenkullerinin boşaltılmasını istiyor.
Gerekçesini açıklamadığı tahliye tebligatlarında, “ İşyerlerinin Belediye ihtiyaçlarında kullanılacağı” belirtiliyor. 01.01.2008 tarihinden sonra esnafların işgalci durumuna düşeceği belirtilen yazılarda belediyenin, kiracılarını polis zoruyla çıkartacağını duyurması büyük yankı uzandırdı ve sert eleştirilere neden oldu.
Kişilere göre değişen ilginç bir uygulamayla karşılaştıklarını belirten kiracılar Belediyenin borç batağından kurtulmak için “Para gelsin de nasıl gelirse gelsin” anlayışıyla hareket ettiğini savundu. Kiracılar, “Su faturalarına eklenen bakım, onarım, tamirat ve sayaç gideri gibi uygulamalarla vatandaştan iki kez tahsilât yapılıyor. Böyle rezalet olur mu? Belediye nasıl bir hizmet anlayışı içindedir. Korkumuz Belediye’nin borcu arttıkça faturayı bize kesmesi. Bize gelen tebligatlarda ‘Boşaltın yoksa polis zoruyla çıkartırım’ deniliyor. Böyle rezalet olur mu? Biz bu dükkânlarda 3035 yıldır kiracılık yapıyoruz. Böyle rezillik görmedik. Bu rezilliklere meclis üyeleri nasıl göz yumuyor anlaşılır gibi değil. Karacabey Belediyesi huzur sağlayan değil, halka işkence çektiren bir duruma geldi. Eğer bu gayrimenkuller tekrar kiralanacaksa veya ‘Ecri misil’ yöntemiyle kullandırılacaksa bu bize neden söylenmiyor. Aldığımız tebligattan iş için kullanılacağını anlıyoruz. Ancak ne olduğu açıklanmıyor. ‘Ecri misil’ yöntemiyle bu dükkânları kullansak bile elimizde bir belge olmayacak. Anlaşılan Başkan Koç, ne isterse o ödenecek. Ya da kiracılar kendilerini kapı önünde bulacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.